Patru insecte care TE POT UCIDE cu înţepăturile lor! Mergi de urgenţă la medic dacă îţi apar semne

Orice mică umflătura sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul mușcăturilor de insecte, unele dintre ele pot fi periculoase și pot duce la complicații, scrie realitatea.net.

Iată câteva dintre cele mai comune mușcături de insecte și cum va puteți da seama că este timpul să vizitați medicul: 

1. Înțepătura de ploșniță: Ploșnițele sunt insecte parazite din familia cimicid care se hrănesc exclusiv cu sânge. Cimex lectularius, comună ploșniță, este cunoscută deoarece preferă să se hrănească cu sânge uman. "Plosnitele sunt mai mult o pacoste decât o amenințare pentru sănătatea dumneavoastră, dar asta nu înseamnă că trebuie să le ignoraţi", spune Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. În afară de faptul că oferă o mâncărime oribilă, o infestare a saltelei te va face să pierzi somnuri valoroase. Mușcăturile de ploșniță sunt mici umflături roșii care arată similar cu mușcăturile de țânțar. De cele mai multe ori oamenii le observă într-o linie dreaptă pe spate, abdomen sau picioare. Întepaţurile lor pot fi tratate cu o cremă cu cortizon. 

2. Înţepăturile de viespi și albine: Înţepăturile de albine diferă de alte înțepături de insecte, iar veninul sau toxina altor insecte este, iarăși, diferit. Prin urmare, reacția organismului la o mușcătura de albină poate diferi în mod semnificativ de la o specie de albine la alta. În particular, înţepăturile de albine sunt acide în timp ce înţepăturile de viespi sunt alcaline. Deci, reacția organismului la o înțepătură de albină diferă de cea a unei înțepături de viespe. Înţepăturile de albine și viespi sunt enervante, dar nu trebuie să va îngrijorați prea tare decât dacă sunteți alergic sau ați fost înțepat de mai multe ori. 

3. Scabia: Infestarea cu scabie este puțin diferită, fiindcă nu pornește chiar de la o insectă, ci de la acarieni microscopici. Scabia arată ca o acnee foarte agresivă, cu bubițe mici, roșii și inflamate, multe și apropiate între ele, iar senzația de mancărime este uneori insuportabilă. Mergeți de urgentă la medic pentru un tratament adecvat! 

4. Înţepăturile de căpușă: Căpușele se număra printre cei mai siniștri paraziți. Acestea pot provoca erupții cutanate și transportă așa numită boală Lyme, dar și nenumărate alte boli asociate cu erupțiile cutanate și febră. De obicei, atunci când ați fost “atacaţi”de o căpușă urmează să va apară o erupție sub formă unei pete roz. De obicei apare pe încheieturi, brațe și glezne. Dacă descoperiți o căpușă, eliminaţi-o rapid cu ajutorul unei pensete apucând-o cât mai aproape posibil de piele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu