Patru deputaţi n-au "încăput" pe site-ul Parlamentului

Embed:

În Parlamentul Moldovei sunt 97 de deputaţi. Informaţia în cauză este postată pe pagina web oficială a Legislativului, pentru elaborarea căreia, anul trecut, au fost investite 50.000 de euro. Aceasta nu este singura inexactitate de pe site-ul Parlamentului. În listele membrilor comisiilor permanente sunt indicate numele deputaţilor care au renunţat la mandate în favoarea posturilor de miniştri.

Deşi pe site e scris că, în urma alegerilor din 28 noiembrie, au fost aleşi 101 de deputaţi, la indicarea numărului membrilor fracţiunilor, 4 parlamentari lipsesc. Astfel, conform paginii web, sunt 41 şi nu 42 de comunişti şi 11, în loc de 15 democraţi. Liberalilor le-a fost "acordat" un mandat în plus şi doar numărul membrilor PLDM este indicat corect - 32 de persoane.

Pagina web e accesibilă doar episodic, ceea ce-i nemulţumeşte inclusiv pe deputaţi. La una dintre ultimele şedinţe, comuniştii s-au plâns că nu au acces la proiectele de lege. Atunci fostul preşedinte al Legislativului, Mihai Ghimpu, a luat apărarea administratorilor site-ului. El a spus că, în curând, Parlamentul va avea un nou server şi atunci informaţia de pe site va fi actualizată şi corectă.

Pe aceeaşi temă