Patru companii aeriene din Moldova au primit interdicţie de a activa în Emiratele Arabe Unite. Ce spune Autoritatea Aeronautică Civilă

Patru companii aeriene din Moldova au primit o interdicţie de 6 luni pentru activitatea în Emiratele Arabe Unite (EAU). Astfel, din 1 februarie, ţara noastră nu mai poate transporta mărfuri pe calea aerului în EAU. 

Potrivit Autorităţii Aeronautice Civile (AAC), această restricţie este rezultatul unei atitudini neglijente față de munca și inacțiunea conducerii anterioare a Autorităţii în perioada 2018-2019. 

Autoritatea Aeronautică Civilă angajată ferm în remedierea situației și eliminarea interdicției impuse de Emiratele Arabe Unite pentru transportatorii aerieni din Republica Moldova

O investigație preliminară a arătat că interdicția vine ca urmare a ignorării de către conducerea anterioară a AAC a unor solicitări scrise cu privire la activitățile companiilor aeriene din Republica Moldova în Emiratele Arabe Unite. 

În acest sens, pe 17 februarie curent, directorul  Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, va avea o întrevedere cu omologul său din Emiratele Arabe Unite.

Pe agenda oficialilor se regăsesc subiecte ce țin de cooperarea și intensificarea relațiilor dintre Autoritățile Aviației Civile din cele două țări, pentru a consolida măsurile de supraveghere a siguranței, schimbul de informații și controlul general asupra activităților companiilor aeriene.  

 

 

loading...

Lasă un comentariu