Patru cetăţeni români se află în carantină în Franţa şi Germania

Patru români, care au fost aduşi din China, în weekendul trecut, după ce au fost scoși din zona de focar a infecţiei cu coronavirus prin activarea mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, sunt în carantină pentru 14 zile, în Germania şi Franța, a anunţat, ieri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul român de Externe a transmis că unul dintre cei patru cetățeni români scoşi din zona de focar din China a fost repatriat cu un zbor organizat de Republica Federală Germania, iar ceilalți trei, cu un zbor organizat de Republica Franceză. În prezent, cei patru cetățeni români se află în carantină pe teritoriile celor două ţări.

De asemenea, alţi cinci români - patru din Brăila și unul din Tulcea -, care au lucrat într-o zonă învecinată orașului Wuhan, s-au întors din China şi vor sta izolați în locuințele lor timp de două săptămâni. Duminică, ei au mers la spital preventiv pentru a fi consultațși au fost trimiși acasă, autoritățile sanitare susținând că nu există motive de panică.

 

 

loading...

Lasă un comentariu