Patru cazuri de gripă, înregistrate săptămâna trecută. Sfaturile medicilor

În Capitală se anunță situație epidemiologică prin gripă. Doar săptămâna trecută au fost înregistrate patru cazuri confirmate, de gripă. Şefa direcţiei sănătate, Tatiana Bucearschi a declarat că niciuna dintre persoane nu a fost vaccinată contra acestei maladii.

"Aceste persoane sunt de vârstă medie, gravitatea lor, la fel, este de gravitate medie. Ei sunt internaţi în spitale şi primesc lecuirea necesară. Nu erau vaccinate aceste persoane care au făcut gripă", a spus Tatiana Bucearschi, şefa direcţiei sănătate.

Oamenii sunt îndemnaţi să se adreseze la medic la primele simptome de boală şi să evite automedicaţia. Pentru a ne proteja de gripă, se recomandă evitarea locurilor aglomerate, purtarea măștilor de protecție, iar la apariția primelor simptome - adresarea la medic.

Amintim că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit în acest sezon două loturi de vaccin antigripal. Cetățenii care doresc să se vaccineze împotriva gripei, absolut gratuit, se pot adresa la medicul de familie.

loading...

Lasă un comentariu