Patru bărbaţi şi două femei, suspectaţi de trafic de fiinţe umane (VIDEO)

Revin pe banca acuzaţilor. Este vorba de 6 membri ai unui grup criminal organizat care sunt suspectaţi de trafic de copii şi fiinţe umane. Infracţiuni care erau săvârşite cu scopul de a exploata sexual persoanele, pentru a obţine un venit.

Inculpaţii s-au dovedit a fi patru bărbaţi şi două femei, cu vârstele cuprinse între 19 şi 29 de ani, care acţionau după o schemă bine organizată. 

În urma investigaţiilor demarate de oamenii legii s-a demonstrat că în perioada 9 - 25 ianuarie curent, suspecţii au recrutat patru fete, dintre care trei erau minore. Acestea erau adăpostite în câteva apartamente din Chişinău.

Bănuiţii le transportau în diferite localuri din Capitală, unde acestea erau obligate să presteze servicii sexuale mai multor bărbaţi. Ulterior, făptaşii constrângeau victimele pentru ca acestea să le predea sumele de bani obţinute din prostituţie, aplicând asupra acestora forţa fizică.

Actualmente, Procuratura municipiului Chişinău a finalizat procesul de urmărire penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire inculpaţilor.
Din momentul reţinerii şi până în prezent, cinci dintre ei continuă să se afle în arest preventiv, iar cel de-al şaselea membru al grupului criminal a fost recent plasat în arest la domiciliu.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, conform legislaţiei penale în vigoare, toţi şase riscă să se aleagă cu detenţie pe un termen de până la 20 de ani, dar, şi vor fi obligaţi să restituie cheltuielile judiciare în sumă de 19 740 lei.

VEZI VIDEO PE CANAL3.MD.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu