Patru ani de la incendiul la Biserica Sfântul Dumitru. Jurnal TV în continuare refuză să plătească despăgubiri

În data de 12 aprilie, s-au împlinit patru ani de la incediul, care a avut loc în noaptea de Înviere, în Biserica "Sfântul Dumitru" din Capitală. 

Contactați de PUBLIKA.MD, preotul Pavel Borşevschi a declarat că până în prezent postul de televiziune Jurnal TV nu și-a recunoscut vina şi refuză să plătească prejudiciul care se ridică la trei milioane de lei.

Reprezentanţii bisericii au acţionat trustul media în instanţa de judecată, dar până deocamdată nu a fost luată o decizie.

"În urma incendiului au fost deschise două dosare. În această perioadă, instanţele de judicată de șase ori au anulat ordonanţele procuraturii. Noi am solicitat să fie trasă la răspundere persoana care a instalat și verificat sistemul energetic însă organele de urmărire penală nu au depistat persoana responasabilă de producerea accidentului. Contactați de noi, reprezentanții Jurnal Trust Media nu au dorit să acorde pe cale amiabilă un ajutor material", a spus avocatul Mihai Popescu. 

Contactactați de PUBLIKA.MD reprezentanții Jurnal TV nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

PUBLIKA.MD amintește că incendiul a avut loc în data de 12 aprilie 2015, în noaptea Învierii, în timp ce Jurnal TV transmitea live slujba de la Biserica "Sfântul Dumitru" din sectorul Botanica al Capitalei.

Expertiza Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă arată că flăcările au izbucnit în clopotniţa lăcaşului sfânt, în urma unui scurtcircuit. Asta după ce angajaţii Jurnal TV au încălcat regulile de montare a echipamentului electric. Mai exact, firele de alimentare a instalaţiilor de iluminare nu aveau un tub de protecţie contra șocurilor de tensiune.

Atunci oamenii s-au mobilizat, au pus mână de la mână şi au donat bani pentru reparaţia bisericii.

Cel mai mult a avut de suferit clopotniţa şi cupola, iar pentru renovarea picturilor murale s-au cheltuit aproximativ patru milioane de lei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu