Patru angajaţi de la "Registru", reţinuţi de CNA. Ce fapte li se incriminează (VIDEO)

Embed:

Patru angajaţi de la "Registru" au fost reţinuţi de ofiţerii CNA într-un dosar de trafic de influenţă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi pretins sume între 1 000 şi 10 000 de euro pentru eliberarea paşapoartelor în mod ilegal.

Investigaţiile CNA, care au condus la deconspirarea schemei, au fost sprijinite de către serviciul de securitate internă al Centrului de resurse informaţionale de stat "Registru".

În cadrul cauzei, ofiţerii de urmărire penală l-au documentat şi reţinut în flagrant pe unul dintre funcţionarii Registru, în timp ce primea 1 000 de euro (în două tranşe sub controlul CNA) de la un fost condamnat.

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost necesari pentru mituirea altor funcţionari din cadrul Secţiei paşapoarte de la "Registru"  ca să elibereze actul solicitat în lipsa documentelor confirmative obligatorii care se prezintă pentru perfectarea actelor oficiale.

Astfel, alte trei persoane din cadrul întreprinderii au fost identificate în cadrul acţiunilor de urmărire penală.

Din informaţiile preliminare, rezultă bănuiala rezonabilă că acestea făceau parte din aceeaşi schemă de perfectare şi eliberare a documentelor. Documentarea acestora a scos în evidenţă un alt caz de perfectare frauduloasă a actelor oficiale. De data aceasta, funcţionarii ar fi cerut de la un cetăţean al Ucrainei 10 000 de euro pentru a-i face paşaport moldovenesc.

Reţinerile au avut loc după mai multe percheziţii, desfăşurate pe parcursul zilei de joi la domiciliile bănuiţilor, dar şi în birourile de serviciu. Cele patru persoane au fost escortate la CNA, fiind reţinute pentru 72 de ore.

"Ieri au fost percheziţiile respective şi au fost reţinuţi doi angajaţi. Din câte ştim sunt puşi sub arest, dar nu cunoaştem mai multe detalii. Acum aceste cazuri se documentează, se mai solicită pe parcurs careva materiale şi dacă o să fie cazul o să mai facem câteva verificări adăugătoare pe care sigur o să le facem", a spus vicedirectorul "Registru" Eugen Ursu.

Traficul de influenţă este pedepsit cu închisoare pe un termen de la 2 la 6 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu