Patru angajați ai Poștei Moldovei au murit într-un grav accident rutier. Mașina Lada s-a lovit de un camion (IMAGINI ŞOCANTE)

Embed:

Patru angajaţi ai Întreprinderii de Stat Poşta Moldovei au decedat după ce automobilul în care se aflau s-a izbit violent într-un camion, din cauza vitezei excesive. Accidentul a avut loc azi dimineaţă în apropierea satului Mihăilenii Vechi, raionul Râşcani. Şoferul VAZului, în vârstă de 64 şi un pasager în vîrstă de 35 de ani sunt originari din oraşul Râşcani. Ceilalţi doi pasageri, de 24 şi 34 de ani, care şi-au pierdut viaţa, sunt originari din satul Răcăria, din acelaşi raion.

Potrivit poliţiei, şoferul automobilului se deplasa cu viteză, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a lovit frontal camionul care venea din sens opus, după care s-a răsturnat.

"Uite urmele de derapare, prima şi a doua. Urma de derapare s-a pornit de la roata din spate, de pe gheaţa dată şi s-a dus pe contrasens", a spus Vasile Pântea, inspector IP Râşcani.

Cei patru angajaţi ai Poştei Moldovei se deplasau din oraşul Râşcani spre satul Mihăileni. În spatele lor, se afla o altă maşină a întreprinderii. Accidentul a avut loc în ochii colegilor de serviciu.

"I-a învârtit pe băieţi, a început să îndrepte şi pe urmă a zburat", a spus şoferul de la Poşta Moldovei. 

Şoferul camionului a scăpat doar cu traumatisme uşoare, iar viaţa sa este în afara oricărui pericol.

"Eu mergeam pe partea mea, pe dînsul l-a învârtit şi l-a dus drept în mine, şi gata. El sa nu fi avut viteză nu-l învîrtea aşa, da aşa, n-am avut ce face", a menţionat Mihail Adochiţii, şofer camion. 

La locul accidentului au venit rudele şi prietenii victimelor.

"Eu sunt tatăl, mi-a murit fiul. Andruşceac Andrei, din 1983, lucra la poştă. E tragedie mare, nu ştiu ce să fac, cum să trăiesc mai departe", spune tatăl unei victime. 

"Numai ce am aflat şi am venit şi noi. – Sunteţi cunoştinţe? – Da. - Cu cei care au decedat? – Da, cu un băiat din ei", a spus prietena unei victime. 

Poşta Moldovei a declarat zi de doliu la întreprindere. În toate oficiile va fi ţinut un minut de reculegere la ora 18:00. Accidentul a fost o adevărată tragedie pentru satul Răcăria.

Bărbatul de 34 de ani este fiul directoarei de la şcoala din localitate şi a lăsat în urmă un băieţel de doi ani.

"Foarte bun om, foarte. Totul e în doliu, cum am auzit pe la 10 jumătate, toţi plîngeau. Niciodată nu refuza pe nimeni , dacă cuiva i se strica calculatorul sau altceva, nu refuza pe nimeni. Foarte bun om."

Celălalt pasager de 24 de ani este fiul profesorului de educaţie fizică, tot din şcoala din Răcăria.

"Nu era însurat, foarte tânăr, frumos, trebuia sa joace nunta, dar acum tatăl trebuie sal îngroape."

Potrivit primăriei din localitate, familiile victimelor vor primi câte cinci mii de lei ajutor din partea primăriei şi alte 10 mii de lei din partea Consiliului Raional Râşcani.

Un alt accident care s-a soldat cu decesul a cinci persoane dintre care şi doi membri ai unei familii, o fetiţă de un an şi cinci luni şi tatăl său de 22 de ani a avut loc săptămâna trecută, în satul Todireşti, raionul Anenii Noi. Mama copilului a supravieţuit şi se află în stare gravă la Spitalul de Urgenţă. Ea şi-a revenit din comă, dar încă e în secţia de terapie intensivă. Cealaltă femeie de 23 de ani a mai suferit o intervenţie chirurgicală şi se află în secţia de traumatologie. Tragedia s-a produs după ce şoferul automobilului Audi a ieşit la depăşire într-o curbă periculoasă fără să se asigure.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu