Patru alimente din bucătărie care cresc riscul de cancer de colon

Cancerul de colon este o boală destul de comună. Aceasta afectează 1 bărbat din 22 și 1 femeie din 24. Deși riscul este mai scăzut în cazul femeilor, acest lucru nu înseamnă că nu există șanse să te îmbolnăvești, scrie realitatea.net.

Iată care sunt cele 4 alimente care te îmbolnăvesc de cancer de colon!

Carnea roșie la grătar

Multe persoane știu cât de periculoasă poate fi carnea roșie și cât de greu este pentru sistemul digestiv să digere acest aliment. Totuși, știai că această carne crește și riscul de a face cancer de colon? Atunci când este gătită la temperaturi ridicate pe grătar, anumiți compuși chimici (HCA și PAH) sunt produși. Acești compuși sunt cunoscuți pentru faptul că pot produce schimbări în ADN și pot crește astfel riscul de cancer. De asemenea, și fumul rezultat în urma procesului de prăjire poate crește riscul de cancer de colon. Într-un studiu, s-a descoperit că persoanele care consumă carne roșie au un risc cu 37% mai mare de a face cancer de colon și cu 70% de a face cancer rectal. Din păcate, nici dacă gătești acest tip de carne în alte moduri, nu vei putea scădea riscul de cancer de colon.

Sucurile carbogazoase

Sucul acidulat este unul dintre alimentele pe care ar trebui să le elimini din dieta ta definitiv. Deși acest suc te poate răcori într-o zi toridă, are zero beneficii asupra sănătății. Mai mult, duce la îmbătrânire prematură, diabet și luare în greutate. Ceea ce face din sucul cu acid un aliment care duce la apariția cancerului este siropul de porumb din compoziție și alte zaharuri rafinate ce duc la dezvoltarea celulelor canceroase. Consumul regulat de sucuri cabogazoase nu crește doar riscul de a face cancer, ci și șansele de a muri prematur.

Popcorn la microunde

Dacă nu poți să te uiți la un film fără floricele în brațe, află că gustarea ta preferată, gata în doar câteva minute la cuptorul cu microunde, este plină de chimicale! Popcornul în sine nu îți afectează sănătatea. Dimpotrivă, acesta este foarte sănătos, bogat în fibre și antioxidanți. Periculos este untul cu care floricelele sunt acoperite și chimicalele din punga de popcorn. PFOA, chimicala periculoasă din punga de popcorn, se folosește în realizarea teflonului și a cutiilor de pizza. Acest acid din pungă intră în popcorn atunci când se află în cuptorul cu microunde. Pentru a nu mai consuma acest aliment din cauza căruia poți face cancer, este indicat să îți faci tu singură floricelele în casă și să înlocuiești untul cu ulei de cocos.

Somon de crescătorie

Acest tip de somon este periculos deoarece este crescut cu antibiotice, pesticide și alte chimicale care provoacă cancer. Somonul de crescătorie este plin de chimicale deoarece fermierii încearcă să controleze în acest mod dezvoltarea bacteriilor și paraziților. Acum că știi care sunt principalele alimente responsabile de apariția cancerului de colon, află și care sunt alimentele ce te pot proteja de această boală!Alimentele care pot scădea riscul de cancer de colon

Alimente bogate în fibre

 Fibrele nu îți îmbunătățesc doar digestia, ci te ajută să lupți și împotriva cancerului de colon. Fibrele îți protejează sistemului digestiv prin faptul că accelerează digestia și ajută la eliminarea resturilor de mâncare. Dacă vrei să mărești consumul de fibre, încearcă diferite tipuri de cereale integrale, fasole, legume și fructe. Fructele și legumele sunt bogate în substanțe care luptă împotriva cancerului, printre care se numără vitaminele, antioxidanții și mineralele.

Cafea

Cafeaua nu ne ajută doar să avem o stare de spirit mai bună, ci poate reduce și riscul de a face cancer de colon. Componentele bioactive din cafea reduc inflamația și protejează sănătatea colonului prin proprietățile antioxidante, prin reducerea producției de bilă și prin îmbunătățirea generală a digestiei.

 Lapte

Laptele poate scădea riscul de a face cancer colorectal. Laptele și celelalte produse lactate conțin cantități ridicate de calciu. Se spune despre această substanță că poate controla schimbările celulare și poate stopa astfel dezvoltarea cancerului de colon.

Pentru a nu a face cancer de colon, așadar, este esențial să ai o alimentație sănătoasă, din care să excluzi produsele responsabile de apariția cancerului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu