Patronul Rapidului, Victor Ostap, s-a ales cu cea mai dură pedeapsă din istoria fotbalului moldovenesc

Embed:

Victor Ostap a fost suspendat din fotbal pe o perioadă de cinci ani! Patronul Rapidului s-a ales cu cea mai dură pedeapsă din istoria fotbalului moldovenesc pentru că l-a lovit pe arbitrul Iurie Covtun după meciul cu Dacia. Decizia îi aparţine Comitetul de Competiţii a federaţiei de fotbal. Victor Ostap a anunţat că nu va contesta decizia.

După meciul ultimei etape, dintre Rapid şi Dacia, scor 2-4, patronul formaţiei din Ghidighici l-a lovit pe arbitrul meciului, Iurie Covtun. Pentru un astfel comportament, FMF i-a aplicat lui Ostap cea mai drastică sancţiune din istoria fotbalului moldovenesc.

"Pentru aceste acţiuni, Comitetul de Competiţii l-a suspendat pe domnul Ostap pe cinci ani din activitatea fotbalistică şi o amendă de 50 de mii de lei", a anunţat preşedintele Comitetului de Competiţii FMF, Ghenadie Lîsîi.

Deşi are dreptul să conteste decizia Comitetului de Competiţii, Victor Ostap a declarat că nu va face acest lucru. El chiar a mulţumit federaţiei pentru faptul că l-au ajutat să se lase fotbal.

"Mulţumesc Federaţiei din partea familiei pentru această decizie. O stimez foarte mult şi sunt foarte mulţumit. Proprietar pot rămâne, dar nu şi preşedinte. Acum am să caut alt preşedinte. Dar eu îl căutam şi înainte de Covtun", a spus Victor Ostap.

Astfel, Victor Ostap nu va mai avea voie să se afle pe banca tehnică, la vestiare şi nici în tribuna oficială în timpul meciurilor din competiţiile oficiale.

Un alt patron din fotbal care a mai fost suspendat pe un termen de cinci ani este Valeriu Reniţă. Fostul preşedinte al clubului Sfântul Gheorghe a fost învinuit de organizarea meciurilor trucate, iar pedeapsa expiră în 2017.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu