Patronatele, nemulţumite de Guvern: Sunt împotriva introducerii cotei de 20% a TVA pentru zahăr

Embed:

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatelor s-au supărat pe Guvern. Nemulţumiţi de faptul că le-a fost ignorată părerea cu privire la modificarea Codului Fiscal, ei au părăsit şedinţa desfăşurată la Ministerul Economiei. La reuniune urmau să fie discutate reglementările în activitatea de întreprinzător.

Şedinţa a durat doar trei minute. Reprezentanţii patronatelor s-au arătat indignaţi de faptul că Guvernul vrea să aplice, din 2013, taxa pe valoarea adăugată de 20 la sută la zahăr.

De asemenea, oamenii de afaceri nu acceptă să plătească, din 2013, primele cinci zile din concediul medical al salariaţilor. Există şi alte nemulţumiri, legate de modificările la Codul Fiscal.

"Mai mult ca atât, vor sî se includă 20% pentru producţia agricolă primară şi multe alte lucruri care se introduc în acest document şi nici nu au fost discutate în acest grup. Noi nu acceptăm aşa ceva. Dar vedeţi că noi avem doar vot consultativ. Acele probleme care nu au fost discutate să nu fie incluse în proiect, ele să fie consultate suplimentar, ca să găsim un consens", a declarat reprezentantul Confederaţiei Naţionale a Patronatelor, Vlad Caminschi.

Guvernul urmează să rectifice joi Bugetul de Stat şi să introducă mai multe modificări în Codul Fiscal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu