"Patrioţii Moldovei" recunosc: Am încălcat legea atunci când am blocat strada Puşkin

Embed:

Patrioţii Moldovei admit faptul că au încălcat legea atunci când au blocat traseul Marşului Unirii, în centrul Capitalei. Declaraţia a fost făcută de preşedintele formaţiunii extraparlamentare, într-o ediţie specială la Publika TV. Mihail Garbuz a recunoscut că partidul său avea autorizaţie de protest doar pentru zona Arcului de Triumf.

"Da am închis, da nelegitim, am încălcat legea, de acord. Nu e nicio problemă, dar ca statalişti noi am stat la apărarea patriei care se cheamă Moldova. Coloana aceasta care mergea ne atacă statalitatea", a declarat preşedinte Partidului Patrioţii Moldovei, Mihail Garbuz.

Prezentă la emisiune, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco a declarat că este nemulţumită de activitatea Poliţiei.

"Mi-a părut foarte rău că poliţia nu i-a izolat, nu i-a oprit. Ei nu stăteau sub Arcul de Triumf, aici a fost problema. De ce poliţia le-a permis ca ei să vină în faţa gemenilor. Poliţia a permis apropierea de manifestanţii participanţi la Marşul Unirii", spune preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco.

Unii istorici afirmă că în contextul aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova manifestaţiile ar trebui să se desfăşoare în mod paşnic.

"Noi acum, din câte se pare, mergem spre Integrare Europeană, mergem spre procese paşnice şi ar fi mare păcat în contextul în care în RM există foarte multe opinii, ar fi mare păcat sca să nu se permită legal toate opiniile astea să se manifeste paşnic", a relatat istoricul Veaceslav Stăvilă.

Duminică, în timpul desfăşurării Marşului Unirii cu ocazia aniversării a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România, au avut loc altercaţii între participanţii la marş şi membrii Partidului Patrioţii Moldovei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu