Patriarhul Rusiei a felicitat proaspătul peşedinte al Ucrainei. "Puterea din mâna Ta va servi bunăstării Ucrainei"

Proaspătul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko a fost felicitat de Patriarhul Rusiei, Kirill, prin intermediul unei scrisori, postată pe site-ul oficial al patriarhiei ruse.

În scrisoare, Kirill menţionează importanţa alegerii preşedintelui pentru Ucraina, precizând că îi împărătşeşte aspiraţiile.

"Avem încredere că puterile care se află în mâinile Tale, vor servi pentru binele estului, vestului, nordului și sudului Ucrainei. Sper că asta va opri vărsarea de sânge, şi că nimeni nu va fi asuprit sau umilit", a scris Patriarhul Rusiei.

Mai mult, înaltul Bisericii Ruse nu a ezitat să ofere câteva sfaturi proaspătului preşedinte: "Vă veţi confrunta cu o sarcină dificilă și foarte importantă - să găsiţi o cale de reconciliere, să faceţi tot posibilul pentru a restabili pacea civilă. În situația actuală, este necesar să se mențină un dialog deschis cu oamenii și liderii comunității, pentru a asculta punctele de vedere ale tuturor rezidenților".

Publika.md aminteşte că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a precizat în cadrul unui forum de afaceri de la Sankt Petersburg că Rusia va respecta voinţa poporului ucrainean exprimată la alegerile prezidenţiale de duminică. Totodată, şeful statului rus a afirmat că în ţara vecină este război civil, iar cea mai mare temere a Moscovei este că autorităţile de la Kiev vor decide să adere la NATO. Menţionăm că Petro Poroşenko a devenit noul preşedinte al Ucrainei, după ce a câştigat din primul scrutin alegerile prezidenţiale de la 25 mai.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu