Patriarhul Kirill: Lupta împotriva terorismului este un "război sfânt"

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a calificat, vineri, drept "război sfânt" lupta împotriva terorismului, scrie agerpres.ro.

"Astăzi, când soldații noștri participă la luptele din Orientul Mijlociu, noi știm că aceasta nu este o agresiune, o ocupație, nu este impunerea unei ideologii sau un sprijin pentru anumite guverne, ci este o luptă împotriva unui inamic teribil terorismul", a declarat patriarhul rus, după liturghia în Biserica Sfântul Gheorghe din Moscova, ocazionată de sărbătoarea Sfântului Gheorghe: patronul spiritual al Moscovei și al armatei ruse.

Patriarhul Kirill s-a referit la militarii ruși care participă la operațiunile din Siria împotriva terorismului jihadist, pe care l-a definit drept "rău nu numai pentru Orientul Mijlociu, ci pentru întreaga omenire".

"De aceea războiul împotriva terorismului este un război sfânt. Și să dea Domnul ca acest lucru să fie înțeles de întreaga lume, pentru ca nimeni să nu împartă teroriștii în buni și răi, ca nimeni să nu profite de lupta împotriva terorismului pentru a atinge obiective deseori nedeclarate", a spus el. Numai în acest caz, a adăugat patriarhul, "războiul împotriva inamicului, dus cu mijloace oneste, va fi unul sfânt".

Potrivit patriarhului rus, Războiul pentru Apărarea Patriei, așa cum este numit în Rusia cel de-al Doilea Război Mondial, în care Uniunea Sovietică a luptat împotriva Germaniei naziste a fost, de asemenea, un război sfânt, pentru că soldații ruși s-au luptat pentru poporul lor împotriva unui inamic perfid și crud.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu