Patriarhul Kiril, cu un mesaj de pace pentru moldoveni. A făcut apel la înţelegere între guvernanţi şi popor

Embed:

Patriarhul Kiril a chemat la pace în predica ţinută, astăzi, la Catedrala Mitropolitană. Inclusiv, la înţelegere între guvernanţi şi popor. Conducerea ţării a dat o recepţie în cinstea venirii patriahului.

"Ne-am adunat, astăzi, aici nu pentru a înainta idei politice, nu pentru a apăra careva drepturi, nu pentru a ne opune împotriva cuiva şi nu pentru a triumfa împotriva altora. Ne-am adunat nu din curiozitate, nu pentru distracţii, dar pentru a înconjura acest loc dumnezeiesc, unde s-a oficializat Sfânta Liturghie", a declarat capul Bisericii Ruse.

Patriarhul Kiril consideră că nu trebuie să existe conflicte între putere şi popor: "Aş vrea ca în viaţa Moldovei, acel pilon spiritual care este format din credinţa profundă a poporului moldav să-şi găsească întruchiparea şi expresia în practica politică".

Înaltul ierarh a venit în Moldova cu o chemare la pace şi armonie: "Pentru a stăvili confruntările, conflictele, să păşim împreună spre viitor, pornind de la temelia spirituală comună".

Patriarhul este convins că locuitorii Moldovei vor găsi forţe pentru a depăşi problemele economice existente şi a făuri o viaţă mai bună. "Totu-i trecător şi trebuie să ţinem minte, problemele externe, inclusiv cele economice sunt trecătoare. Trec anii şi oamenii uită ce li s-a întâmplat", a menţionat capul Biserici Ruse.

Patriarhul Kiril a dăruit Catedralei "Naşterea Domnului" icoana Măicii Domnului Hodighitria: "Să ajute poporul Moldovei, tuturor vouă, dragii mei şi Bisericii să vină pe calea salvării".

Mii de oameni au asistat la slujba oficiată de patriarhul Kiril în scuarul Catedralei Mitropolitane. Înaltul ierarh a fost întâmpinat la Arcul de Triumf de conducerea ţării şi de un grup de copii, cu flori în mână, care i-au urat bun venit. Patriarhul a păşit pe un covor de flori, aşternut special pentru el de la Arcul de Triumf până la Catedrală

Este a doua vizită a Patriarhului Moscovei şi Întregii Rusii în Moldova. Prima vizită a avut loc în anul 2010.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu