Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, a aterizat pe Aeroportul din Chişinău VIDEO

Embed:

(Update 21:11) Tedeumul de mulţumire de la Catedrala "Naşterea Domnului" s-a încheiat. Patriarhul rus, Kirill, şi Înalt Prea Sfinţitul Vladimir au plecat cu aceiaşi maşină la un hotel din Chişinău, unde va fi cazat Înaltul ierarh rus. De la Catedrală au plecat şi preşedintele interimar, Marian Lupu, şi premierul Vlad Filat.

(UPDATE 21:00) Kirill: "Cu o deosebită plăcere am venit la aniversarea a 175 de ani a hramului Catedralei Naşterea Domnului din Chişinău. Moldova ocupă un loc important în inima Europei. Aveţi foarte multe mănăstiri în Moldova, dar cea mai importantă este credinţa în Dumnezeu".

(UPDATE 20:54) ÎPS Vladimir: "Vă mulţumim că aţi venit în Republica Moldova. Vă mulţumim că aţi venit să ne rugăm împreună cu enoriaşii noştri, la aniversarea a 175 de ani de la înălţarea acestui lăcaş – Catedrala Naşterea Domnului".

(UPDATE 20:44) Patriarhul Rusiei, Kirill, a ajuns la Catedrala "Naşterea Domnului" din centrul Capitalei. La slujba din această seară participă şi conducerea ţării - preşedintele interimar, Marian Lupu, şi premierul Vlad Filat. Zeci de enoriaşi sunt la Catedrala "Naşterea Domnului", aşteptând să înceapă tedeumul de mulţumire. Înaltul ierarh rus poartă un veşmânt de culoare verde.

(UPDATE 20:20) Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, de pe Aeroportul Chişinău: "Este prima mea vizită în calitate de Patriarh în Moldova. Să vă aibă Dumnezeu pe toţi în pază".

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kirill, a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Șeful bisericii ortodoxe ruse îşi începe, astăzi, o vizită în Moldova de câteva zile. Pe Aeroport, Înaltul ierarh a fost întâmpinat de preşedintele interimar, Marian Lupu, şi de Înalt Prea Sfinţitul Vladimir. Preoţii care l-au întâmpinat pe Înaltul ierarh aveau în mâini flori albe.

Înaltului ierarh va fi cazat la Reşedinţa de Stat de pe strada Nicolae Iorga şi va fi păzit de către Serviciul Federal de Pază al Rusiei. Din delegaţia care îl însoţeşte pe Patriarh fac parte 60 de persoane, printre care un doctor şi un bucătar personal.

Peste 2400 de poliţişti vor asigura ordinea publică în timpul vizitei Patriarhului Kiril. Astăzi şi mâine, în apropierea parcului Catedralei va fi interzisă parcarea maşinilor.

Patriarhul Kiril va adresa un mesaj de binecuvântare către credincioşi. Mâine dimineaţă Patriarhul va oficia o slujbă în faţa Catedralei Naşterea Domnului. Persoanele care vor asista la slujbă vor fi verificate cu detectorul de metale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu