Patriarhia Moscovei recurge la intimidări pentru a împiedica unificarea ortodocşilor în cadrul bisericii ortodoxe autocefale ucrainene

Embed:

Patriarhia Moscovei recurge la intimidări pentru a împiedica unificarea ortodocşilor în cadrul bisericii ortodoxe autocefale ucrainene. Acuzaţiile vin din partea eparhiei din regiunea Jîtomir, care a anunţat că a primit sms-uri şi scrisori de ameninţare de la Mitropolitul Visarion, reprezentantul bisericii ortodoxe ruse în regiune. Mai mult, acesta îi îndeamnă la pocăinţă pe toţi cei care au trecut la Biserica Ortodoxă din Ucraina.

În plus, bisericile subordonate Moscovei au iniţiat o campanie în diferite parohii şi distribuie pliante cu conţinut provocator. Eparhia Jîtomir, care aparţine Bisericii Ortodoxe Ucrainene susţine că orice formă de intimidare sau ameninţări sunt inadmisibile. În context, a făcut apel la autorităţi să-i aducă în faţa justiţiei pe cei vinovaţi de aceste acţiuni şi să prevină alte provocări.

Pe 6 ianuarie, Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu, a semnat Tomosul, documentul oficial prin care Biserica Ortodoxă a Ucrainei a devenit autocefală. Actul a fost înmânat Mitropolitul Kievului, Epifanie, care este capul nou înfiinţatei biserici. De atunci, zeci de parohii au trecut din subordinea bisericii ortodoxe ruse în cea a noii biserici ucrainene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu