Patimi politice axate pe formarea instituţiilor cheie ale statului

Embed:

Săptămâna care se încheie a fost bogată în evenimente politice. Este vorba despre publicarea Acordului de constituire a alianței de guvernare și desemnarea lui Iurie Leancă drept candidat pentru funcţia de premier.

Luni, PLDM şi PDM au făcut public Acordul de constituire a Alianţei pentru o Moldovă Europeană. Potrivit documentului, integrarea Moldovei în UE este principala prioritate a ţării. Alte obiective ale coaliției minoritare sunt dezvoltarea economiei, implementarea politicilor sociale și eliminarea corupției. 

Crearea noii coaliții a fost salutată de Partidul Popular European şi cel al Socialiştilor Europeni. Preşedinţii formaţiunilor regretă, însă, comportamentul liberalilor.

Tot în această săptămână, liderul PLDM, Vlad Filat a anunţat că Iurie Leancă este candidatul Partidului Liberal Democrat pentru funcţia de premier. Propunerea PLDM-ului a fost susţinută de Partidul Democrat, dar nu și de cel comunist.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că în fruntea Guvernului ar fi binevenită o persoană din mediul de afaceri.  Iurie Leancă a anunţat că va încerca să-i convingă pe comuniști și pe liberali să-şi dea votul. Deocamdată, nu a avut loc nicio întrevedere.

Miercuri, deputaţii au adoptat componenţa comisiilor parlamentare, care vor fi nouă la număr în loc de 10 câte au fost până acum. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu