Paştele se face tot mai simţit. Cozonaci, pască şi dulciuri la Târgul de de Paşte din Capitală

Embed:

Zeci de companii din Moldova şi-au expus şi în acest an produsele pascale la târgul specializat, care s-a deschis astăzi la Chişinău. Vizitatorii pot găsi aici cozonaci, pască, dulciuri şi alte produse pentru masa de sărbătoare. Tot astăzi, scuarul Catedralei din centrul Capitalei a fost împodobit cu ouă şi iepuraşi.

Comercianţii propun o varietate de produse de patiserie pentru orice gust şi buzunar:

"Avem cu vişină şi mac. Avem de 100, 200 de grame, avem aşa de 800 de grame cu stafide şi ciocolată neagră".

"Aşa avem cu portocală, avem cu ţucate aşa foarte gustoase, avem şi aşa cu ciocolate, sunt cu ciocolate şi migdale merge".

Vânzătorii susţin că preţurile nu s-au schimbat, în comparaţie cu anul trecut.

"Preţurile produselor de patiserie, expuse la vânzare, variază între 10 şi aproape 100 de lei. De exemplu, acest cozonac cu stafide, caise şi lămâie costă 95 de lei".

Oamenii cumpără cozonaci şi pască atât pentru masa de sărbătoare, cât şi pentru a le oferi cadou:

"Cozonac de paşte cu stafide şi caise. Totul este proaspăt".

"Toate sunt frumoase. -Preţurile cu vi se par? -Normale, după cum totul costă, sunt normale".

"Cu stafide, cu portocală, ciocolată. Preţul este foarte binevenit, accesibil. Şi la suflet, şi la burtă".

Şi în inima Chişinăului au început pregătirile de Paşte. Autoritățile municipale au început să decoreze Scuarul Catedralei Mitropolitane "Naşterea Domnului". Ca și în anii precedenți, principalele simboluri pe care le regăsim în decorațiuni sunt ouăle şi iepurașii.

"Va fi un complex în perimetrul străzilor: Puşkin, Bodoni, Columna şi Piaţa marii adunari Naţionale. Vor fi montate. În jur de 16 ouă. La 3-4 iepuraşi. La 3 iepuraşi. Ceva îngeri. Nu s-au aloct bani, folosim toate care au fost procurate anterior, le-am reparat şi le montăm", a declarat Anatolie Aparatu, inginer şef "Lumteh".

Oamenii spun că simt deja atmosfera de sărbătoare:

"E foarte frumoasă atmosferă, însăşi decorul. Noi ne-am deprins să ne placă aşa cum este din păcate. Da, desigur că ar fi de dorit să fie cava nou, mai frumos. Dar mai bine aşa decât de loc".

"Tot îmi place, tot e frumos. Tot trebuie să fie simplu, dar cu gust".

"Eu cred că din an în an mai bine. Îmi plac ouăle acestea, nu ştiu. E frumos totul. O să reuşească ei. Până la Paşti mai este".

Vineri, 14 aprilie vor fi aprinse luminiţele din centrul Capitalei. Oamenii vor putea admira decoraţiunile pascale până în data de 24 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu