Paştele Blajinilor, motiv de chilipir. Afacerea profitabilă a mai multor oameni din Teleneşti

Embed:

De peste 10 ani, Paștele Blajinilor este un prilej de chilipir pentru mai mulți oameni din satul Zahareuca, raionul Teleneşti. Aceștia fac bani buni din jerbele şi coroanele funerare pe care le confecționează manual.

Antreprenorii spun că, în această perioadă, marfa expusă pe garduri se vinde ca pâinea caldă.  

Soţii Velicinschi, împreună cu cei şapte copii ai lor, confecționează obiecte funerare într-un atelier improvizat în gospodărie.

"Lucrurile care sunt mai uşoare le fac ei. Ceea ce este posibil ca să facă. Aşa fac, cum s-ar juca. Adică lucrul acesta este ca o joacă pentru ei ca să nu fie ceva plictisitor, obositor", a spus Nicolae Velicinschi. 

Aceasta este singura sursă de venit pentru familie. Soţii se bucură însă că nu sunt nevoiți să plece la muncă peste hotare.

"Mai mult o muncă sezonieră, dar este şi-n timpul anului adică că nu este nevoie ca să pleci peste hotare ca să faci un ban, ca să vii să-ţi întreţii familia. Suntem mulţumiţi că putem să ne întreţinem", a spus Nicolae Velicinschi.

Cel puţin trei familii din satul Zahareuca se ocupă cu fabricarea şi comercializarea coroanelor de flori artificiale, care se pun pe mormânt.

Cele mai ieftine jerbe costă 25 de lei, iar cele mai scumpe pot ajunge chiar şi la 300 de lei.

În satul Zahareuca locuiesc puţin peste 250 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu