PASIUNEA PENTRU BADMINTON: Vlada Gîngă practică acest gen de sport de la şase ani

Embed:

Nu îşi imaginează viaţa fără rachetă şi fluture! Vorbim despre cea mai promiţătoare jucătoare de badminton din Republica Moldova, Vlada Gînga. A moştenit pasiunea pentru acest gen de sport de la bunelul ei, care a adus-o în sala de antrenament, când avea şase ani.

"Acest sport are viteză nemaipomenită, în acelaşi timp distanţele sunt scurte, dar viteza este foarte mare şi concurenţa este destul de mare printre toţi jucătorii", a spus jucătoarea de badminton, Vlada Gînga.

"Acest copil încă niciodată nu a lipsit la antrenamente în ce stare n-ar fi, chiar şi răcită şi epuizată la maximum. Vlada este un copil, care într-adevăr munceşte mult, care ştie ce vrea de la sine, ştie ce vrea de la badminton şi iubeşte acest gen de sport enorm", a spus preşedintele FM de Badminton, Marian Stan.

Pas cu pas, sportiva a crescut în valoare, iar victorii mari au venit în 2017, cel mai de succes an din cariera jucătoarei. Graţie rezultatelor obţinute Gînga, în vârstă de 17 ani, s-a calificat la Jocurile Olimpice ale Tineretului, programate între 6 şi 18 octombrie în capitala Argentinei, oraşul Buenos Aires.

Anul trecut Vlada a câştigat turneul internaţional din Slovacia şi s-a clasat pe locurile 3 la competiţiile din Ucraina şi România.

"Pe tot parcursul calificării am fost foarte emoţionată şi aveam jocuri nu prea stabile, dar la Buenos Aires vrea să mă relaxezi şi să prestez jocul cel mai bun. MUSCA Sunt mândră că voi reprezenta aşa o ţară mică, necunoscută chiar şi pentru cei jucători din Asia. Mi-a reuşit calificarea şi le voi arăta că nivelul de badminton este destul de bun în această ţară mică", a spus jucătoarea de badminton, Vlada Gînga.

"Vrem foarte tare să aducem medalia ţării. Vrem şi pentru noi, şi pentru ea, şi pentru Moldova ar fi un beneficiu extraordinar şi în genere pentru dezvoltare. Ar demonstra că badmintonul în Republica Moldova a avansat în ultimii ani", a spus preşedintele FM de Badminton, Marian Stan.

În prezent Gînga este legitimată în România la clubul sportiv studenţesc Bacău, însă pentru sezonul următor vrea să găsească un alt angajament.

"Voi fi în căutare altui club de nivel mai înalt din Europa, unde voi fi mai bine plătită şi competiţiile sunt mai multe. Aştept oferte din partea ţărilor", a spus jucătoarea de badminton, Vlada Gînga.

Vlada Gînga nu este singură jucătoare de badminton din Republica Moldova, care va evolua la Jocurilea Olimpice ale Tineretului. Alături de ea, la competiţia din Argentina va participa şi Cristian Savin.
Ţara noastră va fi reprezentată la Buenos Aires de 17 sportivi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu