Pasiunea neobişnuită a lui Gheorghe Cavcaliuc. Şeful adjunct al IGP colecţionează chipiuri de poliţişti din întreaga lume

Embed:

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei şi-a transformat biroul într-o adevărată expoziţie. Gheorghe Cavcaliuc are o mare pasiune - colecţionează chipiuri de poliţişti din întreaga lume. A ajuns deja la 164 de şepci din 75 de ţări.

Primul l-a primit de la un vecin din satul de baştină, care l-a şi inspirat să se facă poliţist. Pe atunci, avea doar 10 ani.

În colecţie este şi primul chipiu purtat de Cavcaliuc în activitatea sa. Acesta a fost pierdut în 2003 şi recuperat abia anul trecut.

"Valentin când şi-a strâns lucrurile, din greşeală, a luat şi chipiul meu, care mi-a fost donat de poliţist şi imediat ne-am sunat, peste câteva ore şi el spune neapărat ne întâlnim şi-ţi dau chipiul. După 14 ani, Valentin mi-a adus chipiul. El l-a păstrat cu grijă şi-i sunt foarte recunoscător", a spus Gheorghe Cavcaliuc, şef-adjunct al IGP.

Colonelul intenționează să convoace o comisie specială pentru a elabora un model nou de chipiu pentru poliţiştii de la noi.

"Cu această comisie să lucrăm o săptămână sau două ca să luăm fiecare chipiu din colecţia mea, să-l pipăim, să-l purtăm pe cap şi din toată această colecţie să facem cel mai perfect şi excelent chipiu de poliţie din întreaga lume. Sunt sigur că nicio ţară din lume nu a procedat ca noi", a spus Gheorghe Cavcaliuc, şef-adjunct al IGP.

Gheorghe Cavcaliuc spune că nici el nu merge cu mâna goală la colegii de peste hotare.

"Ei văd un chip nou, care este diferit de-al lor, este diferit de uniforma de-al lor, sunt impresionaţi şi sunt surpinşi plăcut, se uită şi zic", a spus Gheorghe Cavcaliuc, şef-adjunct al IGP.

Gheorghe Cavcaliuc a fost numit șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție în anul 2014.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu