Pasiune din copilărie, transformată în artă. Cum a reuşit un artist să reproducă opere celebre din piese LEGO

Embed:

Opere celebre reproduse din piese LEGO. Sunt creaţiile unui artist din Marea Britanie expuse în aceste zile la Londra. Bărbatul a reuşit să transforme o pasiune din copilărie într-o adevărată formă de artă prin care încearcă să-i inspire pe cei din jur.

"Cu ajutorul pieselor LEGO arta devine mai accesibilă. Oricine se poate asocia cu această forma de artă, deoarece cunoaştem respectiva jucărie încă de când eram copii. Este pe înţelesul tuturor", spune artistul Nathan Sawaya.

Bărbatul, de profesie avocat, povesteşe că a simţit nevoia să îşi schimbe meseria pe una mai apropiată de creaţie. El spune că îşi doreşte să aducă fericirea pe chipurile oamenilor.

"Scopul meu este să-i inspire pe cei din jur. Vreau ca oamenii care vin să-mi vadă expoziţia să fie inspiraţi pentru a putea crea propria lor formă de artă. Creaţia pentru mine înseamnă fericire. Vreau ca oamenii să plece acasa şi să înceapă să creeze", a afirmat artistul.

În prezent, Expoziţia "Arta cărămizii" este deschisă publicului larg și poate fi văzută la Londra. Vizitatorii pot admira peste 80 de lucrări, grupate pe mai multe teme. Acestea sunt realizate din aproximativ patru milioane de piese LEGO.  Este vorba despre creaţii reproduse după scuplturi și picturi celebre, cum ar fi  David al lui Michelangelo sau binecunoscuta Mona Lisa, pictată de Leonardo Da Vinci. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu