Paşi de tango la Chişinău. Spectatorii au avut parte de un master class

Embed:

Tangoul argentinian a ajuns şi la Chişinău. Elevii unui studio de coregrafie au organizat un flashmob într-un centru comercial din capitală, în care şi-au demonstrat măiestria pe paşii celebrului dans sud-american. Ulterior, spectatorii au avut parte de un master class.

Spectatorii nu s-au lăsat aşteptaţi pe ringul de dans:

"Super! Am mai dansat, dar dansul argentinian este atât de vast. Sunt atâtea mişcări, atâtea ieşiri că e foarte greu. Asata fost o experienţă nouă şi nişte sentimente extrem de pozitive".

"Am învăţat că cel mai important este să ai un partener care ştie ce să facă şi încotro să te direcţioneze. Este un dans important atâta timp cât ai cu cine să-l dansezi".

"Astăzi am învăţat să ne ascultăm partenerul şi să coordonăm cu el. Încotro merge el acolo şi noi. Altfel se primeşte un inechilibru în pereche".

Chiar şi copiii au fost curioşi să afle secretele tangoului argentinian.

Organizatorii spun că scopul acţiunii a fost promovarea celui mai popular dans din lume, tangoul argentinian.

"Scopul cel mai important e să demonstrăm că în Moldova se dansează toate stilurile care de tangou dcare sunt populare în Europa şi America. Cel mai important în acets dans este pasiunea, dialogul non-verbal dintre o femeie şi un bărbat şi dansul bazat pe emoţii şi temperament", a declarat Mihai Valeriu,  coregraf.

Tangoul a luat naştere la sfârşitul secolului al 19-lea în suburbiile sărace ale oraşului Buenos Aires. Acesta pune în valoare calităţile actoriceşti ale partenerilor şi permite exprimarea liberă a sentimentelor. În 2009, celebrul dans sud-american a fost inclus în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu