PASARELĂ MODERNĂ LA STRĂŞENI. Podul pentru pietoni a fost ridicat deasupra unei căi ferate şi a drumului naţional Chişinău-Ungheni

Embed:

Locuitorii oraşului Străşeni vor beneficia de acum încolo de o pasarelă modernă. Podul pentru pietoni a fost ridicat deasupra unei căi ferate şi a drumului naţional Chişinău-Ungheni, alături de un pasaj suspendat care era în stare avariată.

Lungimea pasarelei este de 130 de metri, iar cea veche urmează să fie demolată, deoarece zilnic punea viaţa oamenilor în pericol.

"În comparaţie cu celălalt este foarte frumos. Iarna era foarte greu, nici nu puteai să te urci acolo, era complicat, era gheaţă, ţi se părea că o să cazi jos acuma. "

"Îmi era frică şi vara, nu numai iarna, fiindcă gropile, crăpăturile, îţi era frică numai când te uitati în jos nu încă să mai mergi pe el."

"Dacă vrei să devii cascador, să treci podul de la Străşeni!"

Podul pietonal, vechi de 50 de ani, va fi demolat până în septembrie, atuni când va fi inaugurată şi noua pasarelă. Tot proiectul costă peste 12 milioane de lei.

"În primul rând, podul vechi era într-o stare avariată, în al doilea rând odată cu construcţia drumului Chişinău- Ungheni, drumul se lărgeşte la patru benzi ce circulaţie. Şi atunci o pilă de la pod nimerea în mijlocul drumului, de aceea a fost necesar de făcut un proiect nou pentru a face pasarela existentă."

Pasarela, care a început să fie construită din 2017, are sistem modern de iluminat, iar ţevile din oţel au fost aduse din Kiev.

 

"La construcţia acestei pasarele au fost folosite noi tehnologii din Germania. Deci suprafaţa pe care o vedeţi voi, colorată, este un material specific, prima dată noi l-am utilizat aici. Are scurgeri de apă, antiderapant, este iluminat şi desigur că capacitatea lui va servi mult", a declarat Veaceslav Ţerna,  directorul companiei de construcţie.Nici nu a fost dat bine în exploatare, că podul pietonal a fost deja vandalizat de unii localnici.

"Numai oamenii cei răi, un om cult, educat, nu ar proceda aşa."

Pasarela nouă are înălţimea de aproape opt metri şi lăţimea de patru metri.

Lasă un comentariu