Paşaport românesc falsificat, DESCOPERIT de poliţiştii de frontieră la Sculeni

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au depistat la un control suplimentar al unui autovehicul, în spațiu special amenajat pentru păstrarea documentelor, un pașaport românesc falsificat. Șoferul riscă dosar penal pentru deţinerea actelor false.

Ieri, 2 martie curent, în jurul orei 16.25, la punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean al R.Moldova de 34 de ani, la volanul unui microbuz de model Mercedes 412D.

Pașaportul care ar fi fost eliberat de autoritățile din România avea semne vădite de falsificare. Din primele analize ale actului românesc s-a constatat că acesta nu luminează în razele ultraviolete, lipsește microtextul și au fost identificate greșeli în text.

Bărbatul a declarat că pașaportul nu-i aparține, acesta fiind luat în gaj de la un conațional pentru un anumit serviciu.

Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar persoana va fi cercetată penal, riscând o amendă în mărime de până la 6.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu