Pasagerii unui avion au zburat 11 ore, dar s-au întors de unde au pornit. Care este motivul

Embed:

Pasagerii unui avion care efectua o cursă din Olanda în Mexic au zburat 11 ore ca să se întoarcă de unde au pornit. S-a întâmplat din cauza erupţiei unui vulcan din Mexic. Aparatul de zbor se afla deasupra Canadei când piloţii au realizat că nu vor putea ajunge la destinaţie din cauza cenușei care s-a aşternut deasupra oraşelor mexicane.

Avionul nu a putut ateriza pe vreun aeroport canadian deoarece mulţi dintre pasageri nu aveau vize. Astfel, aeronava a făcut cale întoarsă şi a ajuns la Amsterdam la 11 ore după ce a decolat. Toţi pasagerii vor fi înregistrați pe un zbor alternativ.

Piloții evită zborul prin cenușa vulcanică, deoarece vizibilitatea e slabă și poate pune avionul și cei de la bord în pericol.

Au fost cazuri când motoarele avioanelor s-au defectat în aer din cauza cenușii. În 2010, o erupție vulcanică din Islanda a obligat companiile aeriene din multe țări europene să ţină la sol avioanele pe parcursul unei săptămâni. A fost cea mai mare perturbare a traficului aerian de la cel de-al Doilea Război Mondial.

loading...

Lasă un comentariu