PAS şi PPDA nu s-au înţeles asupra unui candidat comun pentru alegerile parlamentare din circumscipţia nr.38 Hînceşti

Embed:

După ce Maia Sandu a anunţat că Olesea Stamate este candidatul PAS pentru acest scrutin, cei de la PPDA au dezvăluit că-l vor propune pe deputatul din primul Parlament, unionistul Mihai Druţă. Declaraţiile au fost făcute de vicepreşedintele PPDA Alexandru slusari pentru PUBLIKA TV. 

Slusari a menţionat că reprezentanţii PPDA i-au propus, marţi, liderului PAS, Maia Sandu, să desemneze un candidat comun pentru alegerile parlamentare din 15 martie, după formula pe care au aplicat-o şi la scrutinul din 20 octombrie desfăşurat în circumscripţia nr.17 Nisporeni. Atunci, blocul "ACUM" l-a înaintat pe Ion Terguţă, care a participat şi la alegerile parlamentare. Slusari spune că următorul în listă ar fi fost Grigore Cobzac care a fost candidat în această circumscripţie la parlamentarele din 24 februarie.

"Doamna Maia Sandu ne-a răspuns că domnul Cobzac nu este cointeresat să participe în acest scrutin. Am venit cu altă propunere reişind din poziţia noastră consecventă", a declarat Slusari. 

Potrivit lui Alexandru Slusari candidatul pe care PPDA l-a propus, atunci, Maiei Sandu a fost Mihai Druţă. De cealaltă parte, vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi neagă informaţia. Într-un comentariu pe Facebook, Popşoi a scris că, de fapt, încă la acea discuţie Maia Sandu i-a anunţat pe reprezentanţii Platformei "DA" despre candidatura fostului ministru al Justiţiei Olesea Stamate, dar cei din PPDA au sugerat doar numele lui Alexandru Machedon, fostul şef al stafului de campanie a lui Andrei Năstase, la alegerile din 2018 pentru funcţia de primar al Capitalei. Sâmbătă, PAS a anunţat public candidatura Olesei Stamate.

Totuşi, o decizie finală urmează să fie luată luni, la Consiliului Politic al Platformei "DA".

Termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este de 24 ianuarie 2020, inclusiv. Până acum, doar trei partide au depus actele. 

Potrivit Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Hîncești, joi, 16 ianuarie, cerere a depus reprezentantul Partidul Politic „Şor” în vederea susținerii candidaturii lui Vitalie Balinschi la funcția de deputat. Vineri, 17 ianuarie, reprezentantul PSRM a depus ceerea în vederea susținerii candidaturii lui Ștefan Gaţcan și reprezentantul PDM – în susținerea candidaturii lui Ion Mereuță. Din momentul depunerii, CECE Hîncești are la dispoziție trei zile pentru a lua o decizie.

Tot vineri, Partidul Unității Naționale a anunțat că prim-vicepreședintele formațiunii, Vlad Țurcanu, este candidatul la funcția de deputat în circumscripția dată, dar nu a anunțat când va depune cererea pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Totodată, Mișcarea Politică Unirea a depus la CEC dosarul pentru a se înregistra în calitate de bloc electoral și a participa la alegerile parlamentare noi din Hîncești.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hîncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hîncești.

 

 

loading...

Lasă un comentariu