PAS și PPDA au așteptat socialiștii în zadar. PSRM nu a venit din nou la negocieri

Embed:

Socialiştii nu au venit la negocieri cu blocul ACUM. Membrii binomului PAS - PPDA i-au aşteptat o oră şi jumătate. Ulterior, vicepreşedintele PAS Mihai Popşoi a ieşit la presă şi a anunţat oficial că socialiştii au ignorat invitaţia lor. 

"Blocul Politic ACUM informează că PSRM nu s-a prezentat nici astăzi la discuțiile privind deblocarea situației politice și evitarea alegerilor anticipate, prin alegerea conducerii și organelor de lucru ale Parlamentului, votarea pachetului antioligarhic și învestirea Guvernului.

Reiterăm poziția noastră comună, unitară a celor două componente ale Blocului Politic ACUM privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de Președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea PSRM a pachetului antioligarhic și a Guvernului asumat de ACUM.", a declarat Popşoi. 

Ulterior, secretarul pentru ideologie al PSRM Ion Ceban a declarat că socialiştii aşteaptă o decizie comună a celor de la PAS - PPDA. 

Reprezentanții PAS și PPDA i-au mai așteptat și aseară pe cei din PSRM, dar socialiştii au refuzat din nou să vină.

Ieri blocul politic ACUM a invitat socialiştii la negocieri privind crearea unei majorităţi parlamentare. Asta după ce Andrei Năstase a capitulat în faţa Maiei Sandu şi a renunţat la funcţia de speaker în favoare socialiştilor. Totuşi, Andrei Năstase a dat de înţeles că nu o va vota pe Zinaida Greceanîi preşedinte al Paralemtului. 

"La momentul de față vedem că pozițiile componentelor blocului ACUM cu privire la cerințele înaintate de PSRM sunt diferite. Suntem în așteptarea unei poziții comune a PAS și DA. În dependență de răspunsul blocului ACUM vom veni și noi cu un răspuns clar referitor la întrevedere și oră", a menţionat Ion Ceban, secretar pentru ideologie al PSRM.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu