PAS CU PAS SPRE ALTE FUNCŢII: Coaliţia Kozak vrea să dea afară secretarii de stat

Embed:

Deşi promite că va depolitiza instituţiile statului, alianţa PSRM - ACUM face exact invers. După ce a demis mai multe persoane cu demnitate publică, coaliţia Kozak urmăreşte să-i dea afară şi pe secretarii de stat din ministere.

Un proiect de lege în acest sens, iniţiat de deputaţii PAS, a fost avizat pozitiv de Comisia Juridică a Parlamentului. Potrivit iniţiativei, secretarii de stat vor fi numiţi de Guvern, la propunerea ministrului, nu prin concurs, pe criterii de profesionalism şi transparenţă, aşa cum a decis Guvernul Filip.

Argumentele invocate de autorii iniţiativei nu demonstrează decât răzbunare politică.

"Avem nevoie de această lege pentru a permite miniştrilor să îşi îndeplinească atribuţiile. Vă spun care sunt criteriile - profesionalismul, integritatea, necolaborarea cu regimul precedent", a spus deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

"Noi vom lupta, sigur că vom informa cetăţenii, vom informa partenerii despre această răfuială cu toţi funcţionarii publici şi deja rămâne să vedem care vor fi reacţiile pentru că nu ar trebui să distrugem tot sistemul administraţiei publice centrale", a spus deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

În 2017, Guvernul condus de Pavel Filip a decis lichidarea funcţiilor de viceminiştri, iar locul acestora a fost luat de secretarii de stat, numiţi prin concurs public şi care nu mai erau obligaţi să plece din funcţie odată cu demiterea miniştrilor, ci, dimpotrivă, să asigure continuitate în acţiuni. Modificările legislative fac parte din reforma administrației publice şi au scopul de a delimita funcțiile politice de cele administrative.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu