PAS cere demisia Guvernului pentru că a permis SCUMPIREA călătoriilor cu transportul interurban

Embed:

Deputaţii PAS cer demisia Guvernului Chicu. Aceştia sunt nemulţumiţi de scumpirile pentru călătoriile cu transportul interurban şi acuză Executivul că ar fi luat această decizie în favoarea a doi lideri socialişti, ce ar deţine monopol în domeniul transportului. Ar fi vorba despre un om de afaceri, dar şi despre preşedintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc. Deocamdată, acesta nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Nici responsabila serviciului de presă al PSRM, Irina Astahova nu a fost de găsit pentru o reacţie.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii PAS Igor Grosu şi Petru Frunze au acuzat Guvernul condus de Ion Chicu. Potrivit lor, decizia Executivului de a majora tariful până la 60 de bani per kilometru parcurs, a lovit direct în cetăţeni. 

"Guvernul Dodon a făcut un cadou de Crăciun extrem de neplăcut pentru cetăţenii Republicii Moldova. Aceste scumpiri lovesc în cei mai săraci oameni din ţară, care merg din sat în raion pentru cumpărături sau la medic. Această situaţie este inacceptabilă, motiv pentru care cerem demisia Guvernului, pentru modul în care a gestionat această situaţie.@ 

Grosu a mai declarat că scumpirile ar fi fost făcute în favoarea a doi lideri socialişti, care ar deţine monopol în domeniul transportului. Unul dintre aceştia ar fi preşedintele raionului Ungheni. Deocamdată, el nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. Nu a comentat acuzaţiile nici Ion Chicu. După şedinţa Guvernului, premierul nu a vrut să dea ochii cu presa şi a spus că se grăbeşte. În schimb, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi a declarat că cele invocate de deputaţii PAS sunt nişte aberaţii.

"Nu vreau să comentez nişte acuzaţii fără fapte, fără nimic. Noi am negociat asta cu toate asociaţiile transportatorilor din Moldova. Nu putem negocia nicio majorare suplimentară, mai ales până nu vedem că şi-au făcut angajamentele de acum, făcute la această etapă pentru majorare. "

Tariful pentru cursele interurbane s-a majorat, la sfârşitul anului 2019, cu 12 bani şi ajunge până la 60 de bani pentru un kilometru. Decizia de a scumpi transportul a fost luată după mai multe proteste organizate de transportatori. Tarifele ar putea creşte şi mai mult. Şi asta pentru că transportatorii vor să ceară majorarea cu până al 92 de bani pentru un kilometru.

CITEŞTE ŞI: De astăzi, la autogările din ţară vor fi afişate noile tarife pentru transportul de pasageri

loading...

Lasă un comentariu