PAS a anunțat numele candidatului pentru alegerile parlamentare noi de pe circumscripția Hîncești

Embed:

Fostul ministru al Justiţiei în Guvernul Sandu, Olesea Stamate, este candidatul PAS pentru alegerile parlamentare noi în circumscripţia uninominală cu numărul 38 din municipiul Hînceşti. Anunţul a fost făcut de liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, după şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional Politic al formaţiunii.

"Am convenit cu colegii să înaintăm un candidat apartinic, pe doamna Olesea Stamate şi facem apel pentru alte partide proeuropene, în special pentru colegii de la Platforma "DA" să susțină acest candidat care are șanse foarte bune şi care va fi un deputat pe potriva așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova", a spus liderul PAS, Maia Sandu.

Solicitaţi de postul nostru de televiziune, niciunul dintre liderii Partidului Platforma "Demnitate şi Adevăr" nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne spune dacă vor susține sau nu candidatura PAS, Olesea Stamate. Maia Sandu a declarat însă că a discutat anterior cu unii reprezentanți ai PPDA şi că aceştia i-au spus că luni ar urma să aibă o ședință, la care se va lua o decizie în acest sens. 

Prima formaţiune care a desemnat candidatul pentru circumscripţia de la Hînceşti este Partidul Unităţii Naţionale, care l-a propus vineri pe prim-vicepreşedintele formaţiuni, Vlad Ţurcanu.

Înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 15 martie, în circumscripția electorală uninominală 38 din municipiul Hîncești, a început săptămâna aceasta. Pentru a fi înregistrat în cursa electorală, candidatul bărbat trebuie să prezinte semnăturile a cel puțin 500 de susținători cu drept de vot din circumscripția unde intenționează să concureze. Un candidat femeie poate fi înregistrat în cursă dacă prezintă semnăturile a cel puțin 250 de alegători.

La Hînceşti vor avea loc alegeri parlamentare noi, după ce democratul Alexandru Botnari a renunţat la mandatul de deputat în favoarea fotoliului de primar.  

loading...

Lasă un comentariu