Partidul Verde Ecologist s-a lansat în сursa electorală pentru scrutinul din 24 februarie

Embed:

Verzii moldoveni şi-au anunţat programul electoral pentru parlamentarele din 24 februarie. Membrii Partidului Verde Ecologist au venit în faţa Parlamentului, unde şi-au prezentat cele şapte priorităţi. Preşedintele formaţiunii a promis că dacă va ajunge în Parlament va lupta pentru protecţia mediului şi dezvoltarea educaţiei şi sănătăţii.

"Vrem includerea Republicii Moldova în sistemul de securitate ecologică a Uniunii Europene. Luarea sub protecţia statului a râurilor Prut şi Nistru. Avem un dezastru ecologic. Ne propunem introducerea conceptului de economiei verde. Prezenţa Partidului Verde Ecologist în Parlamentul Moldovei este o necesitate", a declarat Anatolie Prohniţchi, preşedintele Partidului Verde Ecologist.

Partidul Verde Ecologist are 4.200 de membri. Pe lista pentru circumscripția națională au fost înregistraţi 31 de candidați, iar pe circumscripţiille uninominale sunt doi candidaţi.

Este vorba de secretarul general al formațiunii, Vitalie Marinuţa, care va candidat pe circumscripţia uninominală nr.19, care include localităţi din raioanele Orhei, Rezina, Criuleni şi Dubăsari. În calitate de fost ministru al Apărării, acesta a declarat că va lupta pentru evacuarea forţelor de ocupaţie din regiunea transnistreană, dar şi intensificarea relaţiilor cu NATO. Cel de-al doilea candidat este membrul formaţiunii, Natalia Iaţco, care va candida pe circumscripţia uninominală nr.50 din diasporă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu