Partidul ŞOR: Zinaida Greceanîi trebuie să-şi dea demisia de onoare, deoarece firma soţului ei figurează în Kroll

Embed:

Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, trebuie să-şi dea demisia de onoare, deoarece firma soţului ei figurează în Kroll, în calitate de beneficiar al banilor fraudați de la BEM. Asta spun deputaţii fracţiunii Partidului "ŞOR", indignaţi că majoritatea parlamentară ignoră orbeşte acest detaliu. Mai mult, aceştia acuză alianţa PSRM-ACUM de duble standarde. 

Deputatul Partidului "Şor", Denis Ulanov, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că actuala alianţă comite grave încălcări. Şi asta pentru că nu acceptă reprezentanţi ai opoziţiei în comisia parlamentară care investighează frauda bancară, care este condusă de deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Denis Ulanov spune că vrea să facă şi el parte din această comise, dar a fost refuzat pe motiv că s-ar afla în conflict de interese. Şi asta deoarece a fost avocatul lui Ilan Şor care figurează în raportul Kroll. Ulanov se arată nedumerit de ce doar Partidul "Şor" este învinuit de frauda din sistemul bancar, însă alte nume sonore din Parlament sunt trecute cu vederea.”Într-o ţară normală şi democratică, chiar şi bănuiala unei posibile implicări în acest domeniu îl obligă pe demnitar să demisioneze. După toate discuţiile şi documentele publicate, este normal ca doamna Greceanîi să rămână preşedinte al Parlamentului? Este normal că majoritatea parlamentară nu vede acest lucru şi doar arată cu degetul la această icoană Kroll?”, a declarat Denis Ulanov, deputat fracţiunea Partidului "Şor".


Ieri, fostul primar la Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe documente, care demonstrează faptul că în perioada anilor 2007-2011 Alexei Greceanîi, soţul preşedintelui Parlamentului, a obţinut de la Banca de Economii mai multe credite. Este vorba despre un contract de creditare în valoare de 1,6 milioane de euro și 500 000 de dolari şi un alt contract de 39,3 milioane de lei.

Chirtoacă afirmă, în postarea sa, că aceste credite ar fi daruri din partea socialistei Zinaida Greceanîi pentru soţul său. Potrivit fostului edil, aceşti bani, care aşa şi nu au fost returnaţi fac parte din frauda bancară.

Presa a scris anterior că Zinaida Greceanîi şi-a ajutat soţul să ia trei împrumuturi de la BEM, după ce Zinaida Greceanîi a devenit premier în 2011. Informaţia despre implicarea firmei soţului Zinaidei Greceanîi în frauda bancară figurează în raportul Kroll 1, dar nu şi în Kroll 2, document care a fost publicat recent.

După publicarea raportului Kroll 2, am încercat de mai multe ori să obţinem o reacţie din partea preşedintelui Parlamentului, însă, de fiecare dată, Zinaida Greceanîi a fugit de răspuns.

Lasă un comentariu