Partidul Șor: Reținerea Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova a fost facută la comanda lui Dodon

Embed:

Deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov, susține că reținerea Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova a fost facută la comanda lui Igor Dodon. Ulanov a prezentat mai multe dovezi privind ilegalitatea și abuzurile comise de guvernare împotriva celor două deputate, dar și a altor membri ai Partidului Politic ȘOR.

"Luni la comanda lui Dodon de la tribuna centrală a Parlamentului s-a cerut retragerea imunității Marinei Tauber şi Reghinei Apostolova. Timp de două ore fără să se clarifice și făra argumente. Se vede că se dorește să paralizeze activitatea partidului ŞOR. Vreau ca să se cunoască că totul s-a început odată cu înregistrării candidaților la alegerile locale în Orhei. Ne-am ciocnit cu imposibilitatea de a ne întâlni în campanie cu oamenii.

Noi mergeam la Orhei pentru a ne întalni cu alegatorii. Nimeni nu știa că deputații se vor întalni într-o ședință plenară. În drum spre Orhei au venit două cortegii ale poliției. Au blocat deplasarea automobilelor noastre. Au început să ne urmărească. Rezultatul acestei ”operațiuni speciale” a fost blocarea unui traseu național, forțele speciale înarmate cu automate, procurori, ofițeri operativi, reținerea a doi criminali periculoși – deputații Partidului ȘOR care reprezintă pericol pentru stat”.

În acest timp Alexandr Slusari anunță că Marina Tauber și Reghina Apostolova încearcă să fugă din țară. Timp de 30 de minute mașina mea a fost reținută.

Tauber și Apostolova au urcat în altă mașina. Ulterior au mai venit două mașini de poliție. Au început să ne urmarească. Despre ilegalitațile facute de angajații MAI noi deja ne-am adresat cu o solicitare la minister.", a declarat Denis Ulanov.

Denis Ulanov a venit și cu o recomandare faţă de cei din coaliţia PSRM-ACUM şi anume faţă de deputatul Slusari, să nu aştepte şi să inventeze şi alte motive pentru ridicarea imunităţii întregii fracţiuni.

"Este evident că are loc o inchiziţie politică şi intenţia de a bloca activitatea partidului. Domnule Slusari aveţi astăzi motiv să-mi luaţi imunitatea pentru că am vrut să scot deputaţii din ţară, după cum aţi spus. Am chiar o propunere. Haideţi să scoatem imunitatea la toţi deputaţii odată. Nu mai pierdeţi timpul, luaţi imunităţile la toţi odată din partidul Kroll, aşa cum ne numiţi şi puneţi punct."

La rândul său, Alexandru Slusari a declarat că în curând o astfel de iniţiativă va fi propusă în plen.

"Va fi înregistrată iniţiativa legislativă a fracţiunii Platforma DA, în care noi încă odată vom încerca să modificăm Constituţia şi să scoatem acest privilegiu al deputaţilor ce ţine de imunitate."

Un proiect de lege privind anularea imunității parlamentare a mai fost propus anterior de către deputaţii fracţiunii ŞOR. Iniţiativa a fost susţinută doar de Partidul Democrat, care au iniţiat un astfel de proiect de lege încă în anul 2017, dar nu a fost votat.

"Dar nimeni nu-și mai amintește de Dodon și de Greceanîi ce făceau când erau la ministerul Finanțelor şi Economie. Nimeni nu-și aduce aminte de asta, de miliarde de lei care au fost acordate credite interprinderilor de stat.", a spus Ulanov.

PUBLIKA.MD amintește că Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost reţinute luni pentru 72 de ore de către procurorii anticorupţie, după ce au rămas fără imunitate parlamentară.

CITEȘTE ȘI: Imunitatea Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, RIDICATĂ cu 56 de voturi

În timpul audierilor de la CNA, Apostolova a avut nevoie de asistență medicală. Ulterior, ea a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă cu diagnosticul de atac vascular cerebral. Deputaţii sunt cercetaţi penal pentru că ar fi implicaţi în frauda bancară. 

CITEȘTE ȘI: Protest la judecătoria Chișinău. Oamenii cer eliberarea deputatei Marina Tauber (FOTO/VIDEO)

Lasă un comentariu