PARTIDUL ŞOR: La Peresecina oamenii sunt împiedicaţi să iasă la vot (VIDEO)

Embed:

Reprezentanţii Partidului Şor afirmă că la Perescina, unde are loc turul II al alegerilor locale, oamenii sunt împiedicaţi să iasă la vot. 

Astfel, un locuitor al satului, deplasându-se cu automobliul, a fost blocat de către alte două autoturisme, fiind nevoit să se oprească. 

Mai mult, reprezentanţii Partidului Şor afirmă că aceste acţiuni sunt influenţate de către reprezentanţii poliţiei.

"Organele de forță și protecție a ordinei publice, precum s-au prezentat ei - SIS și SPIA și conducerea de vârf a Poliției Criminale, toți sunt la Peresecina. Serios?! Atât de slabe sunt șansele contracandidatului Buzu, încât conducerea formațiunii politice pe care o reprezintă a implicat organele de forță și protecție pentru a speria lumea sa iasa la vot?! Solicit autosesizarea CEC şi Ministerului Afacerilor Interne", a scris pe Facebook vicepreşedintele Partidului Şor Marina Tauber.  

PUBLIKA.MD precizează că în turul doi al alegerilor, pentru funcţia de primar al satului Peresecina luptă candidatul Blocului ACUM Valentina Buzu şi candidatul PP ”Șor”, Victor Perțu. Potrivit CEC, în turul I aceştia au acumulat 39,76% şi, respectiv, 29,80%.

Într-o conferinţă de presă, Marina Tauber a precizat că, "îmbrăcaţi în haine civile, reprezentanţii forţelor de ordine circulă prin sar." "Acostează cetăţenii, speriindu-i să nu voteze candidaţii partidului ŞOR. Mai mult, ieri, reprezentanţii PP ŞOR au fost reţinuţi şi duşi la Orhei", a declarat vicepreşedintele formaţiunii ŞOR. 

Deputatul Partidului ŞOR a declarat că a contestat toate aceste încălcări la CEC şi aşteaptă o reacţie promptă a autorităţii electorale. Totodată, ea a precizat că formaţiunea sa cere invalidarea alegerilor din satul Peresecina.  

Marina Tauber a menţionat că Blocul ACUM utilizează resursele administrative, iar în localităţile unde a pierdut încearcă să conteste victoria PP ŞOR. Spre exemplu, la Clişova, raionul Orhei, membrii comisiei votează în locul alegătorilor, iar reprezentantul contracandidatului la CEC in loc să stea în birou, face agitaţie electorală prin sat.

"La Tochile-Răducani, raionul Leova, contracandidatul merge cu un bloc de buletine de vot prin spital. Suspectăm că vor fi aruncate buletine de vot în urnă. Iar în oraşul Taraclia comisia nu permite observatorilor PP ŞOR să supravegheze procesul de votare la urnele de vot mobile", a mai declarat Marina Şor.

 

Lasă un comentariu