Partidul "ŞOR" este obligat de CSJ să plătească statului două milioane de lei

Embed:

Înfrângere pentru Partidul "ŞOR". Curtea Supremă de Justiţie i-a dat dreptate Comisiei Electorale Centrale, astfel formaţiunea este obligată să verse în bugetul de stat peste două milioane de lei. Asta după ce a fost constatate încălcări ale Codului Electoral privind finanţarea campaniei partidului pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de serviciul de presă al CEC-ului. 

Decizia Curţii Supreme de Justiţie a fost pronunţată după ce Comisia Electorală Centrală a stabilit că Partidul "ŞOR", în calitate de concurent electoral în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, a obținut peste două milioane de lei ca donații pentru campanie din partea unor agenți economici. CEC a fost sesizat de fostul candidat al blocului "ACUM" în circumscripția din Orhei, Valeriu Munteanu, care afirma că formaţiunea a primit donații de la agenți economici care au beneficiat de bani publici anul trecut și, potrivit legii, nu aveau dreptul să finanțeze partide politice.

Purtătorul de cuvânt al Partidului "ŞOR" a declarat că, în scurt timp, formaţiunea va prezenta poziţia sa referitor la acest subiect, printr-un comunicat de presă.

În urma alegerile parlamentare din 24 februarie, Partidul "ŞOR" a obţinut şapte mandate de deputat.

loading...

Lasă un comentariu