Partidul Socialiștilor și Blocul "ACUM", formațiunile care au majoritatea în cele mai multe consilii raionale și municipale

Embed:

În urma alegerilor locale generale din 20 octombrie, Partidul Socialiștilor și Blocul "ACUM" sunt formațiunile care au majoritatea în cele mai multe consilii raionale și municipale. Sunt datele preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, care mai arată că cele două formațiuni sunt urmate de Partidul Democrat din Moldova.

Potrivit CEC, PSRM deține majoritatea în 14 consilii raionale, majoritatea din nordul ţării. Totodată, socialiștii au cei mai mulţi consilieri în Consiliul Municipal Chișinău, dar nu majoritatea. Urmează Blocul "ACUM" care a fost opțiunea majorității electoratului din 11 raioane, predominant în centrul ţării. Candidaţii PAS şi PPDA sunt lideri în raioanele Hâncești, Strășeni, Călărași.

Partidul Democrat din Moldova a obținut cele mai multe mandate în șase consilii raionale. Este vorba de Glodeni, Florești, Șoldănești, Nisporeni, Căușeni și Leova. Partidul "Șor" a reuşit să obţină majoritatea doar în Consiliul Raional Orhei, iar în municipiul Bălți lider este formațiunea "Partidul Nostru".

Datele preliminare mai arată că cele mai multe mandate de primar, adică 191, au fost obținute de către candidații PDM. Democrații sunt urmați la o mare diferență de către socialiști cu 124 de primari. Din partea Blocului "ACUM" au fost aleși 82 de primari, iar independenți - 64. PLDM a obținut 26 de mandate.

Datele preliminare mai arată că Partidul "Șor" a ieșit învingător în 13 primării, iar formațiunea "Partidul Nostru" în zece. Cu patru edili s-au ales comuniștii, doi sunt de la Partidul Unității Naționale, iar câte unul din partea Partidului Popular Român şi Partidului Liberal.

loading...

Lasă un comentariu