Partidul Socialiştilor îşi face planuri pentru alegerile parlamentare din această toamnă

Embed:

Partidul Socialiştilor îşi face planuri pentru alegerile parlamentare din această toamnă. La şedinţa Consiliului naţional al formaţiunii, PSRM a decis că va organiza alegeri primare în rândul membrilor partidului, cunoscute drept primaries, pentru a stabili candidaţii pentru funcţia de deputat în circumscripţii uninominale. În 2014, această procedură a fost organizată şi de democraţi. La întrunirea socialiştilor au fost analizate şi rezultatele alegerilor locale din Chişinău şi Bălţi.

"Să vedem cum procedăm mai departe, se vedem care greşeli am avut în Bălţi, în Chişinău, cineva a primit peste cap, careva a fost adus ca exemplu. I-am poruncit sectorului ideologic să se ocupe de pregătirea platformei partidului pentru următoarele alegeri", a spus preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

Fostul candidat pentru funcţia de primar al Capitalei şi actualul consilier municipal Ion Ceban susţine că va colabora cu edilul ales, dacă acesta va propune proiecte concrete.

"Orice activitatea unui primar trebuie mai mult să se concentreze pe administrare, decât pe lucrurile legate de PR", a spus consilierul municipal, Ion Ceban.

La şedinţa a participat şi şeful statului Igor Dodon, chiar dacă a părăsit formaţiunea după ce în 2016 a fost ales preşedinte.

"Puteţi să calificaţi că sunt unul dintre susţinătorii înflăcăraţi ai Partidului Socialiştilor, cu toate că socialiştii au decis că sunt un lider neformal al acestei formaţiuni", a spus  a spus şeful statului, Igor Dodon. 

Dodon nu exclude că va participa la alegerile parlamentare care vor fi organizate în baza sistemului mixt.

"Sistemul mixt care a fost votat şi alegerile pe circumscripţii, după cum arată toate prognosticurile şi au pus pe jar pe toţi cei din drepta, care până acum criticau sistem, este în interesul cetăţenilor", a spus şeful statului, Igor Dodon.

Proiectul de lege privind sistemul mixt de vot, elaborat în baza recomandărilor Comisiei de la Veneţia, prevede ca 50 de deputaţi să fie aleşi pe liste de partid, iar 51 - direct de cetăţeni, în circumscripţii uninominale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu