Partidul premierului din Ungaria, victorie categorică! Viktor Orban va avea două treimi în Parlament

Embed:

Partidul de guvernământ FIDESZ din Ungaria a obţinut o victorie categorică în alegerile parlamentare care s-au desfăşurat duminică. Cu două treimi din voturi, actualul premier, Viktor Orban, îşi asigură cel de-al treilea mandat consecutiv la conducerea guvernului.

Potrivit datelor comisiei electorale centrale, după numărarea a peste 96 la sută din voturi, este deja clar că partidul condus de Orban va avea 133 din cele 199 de mandate din viitorul Parlament. Campania formaţiunii s-a axat aproape exclusiv pe ideea că Uniunea Europeană, Naţiunile Unite şi omul de afaceri american de origine maghiară, George Soros, vor să transforme Ungaria într-o ţară gazdă pentru imigranţi.

Conducerea Partidului Socialist, de opoziţie, şi-a dat demisia în bloc, după ce a obţinut mult mai puţine voturi decât şi-au propus. Şi liderul partidului Jobbik, de extremă-dreapta, a renunţat la funcţie din cauza rezultatelor slabe în scrutin.

În schimb preşedintele socialist Igor Dodon, l-a felicitat pe premierul maghiar pentru victoria obţinută şi a scris, într-un mesaj pe o reţea de socializare, despre bunele relaţii personale pe care le are cu Viktor Orban, liderul unui partid de dreapta.

Lasă un comentariu