Partidul lui Iurie Leancă vede o provocare în decizia Consiliului din Bălţi privind autonomia

Embed:

Decizia autorităţilor locale din Bălţi de a organiza un referendum privind extinderea autonomiei este o provocare în ajunul scrutinului din 14 iunie. Declaraţia îi aparţine candidatului din partea partidului lui Iurie Leancă pentru funcţia de primar al oraşului Bălţi Vadim Vacarciuc.

"Acesta este un truc electoral, de obicei în ajunul alegerilor locale sau parlamentare, aici la Bălţi tot timpul se privesc două lucruri: ei scot la iveală două lucuri, chestia asta cu referendumul şi doi, limba. Ei tot timpul vor folosi aceste lucuri pentru a destabiliza, pentru a sustrage atenţia oamenilor de la problemele reale", a declarat Vadim Vacarciuc.

De asemenea, Vacarciuc a subliniat că decizia privind organizarea plebiscitului a fost votată de majoritatea consilierilor comunişti, care încearcă să deturneze parcursul european al ţării noastre.

PUBLIKA.MD notează că săptămâna aceasta, Consiliul Municipal din Bălţi a decis organizarea unui referendum consultativ privind extinderea autonomiei locale. Aleşii locali şi-au motivat decizia prin faptul că municipiul are nevoie de mai multă autonomie financiară.

Reprezentanții Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat au anunțat că vor contesta decizia consilierilor în instanța de judecată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu