Partidul Liberal va face front comun cu trinomul PAS-PPDA-PLDM

Embed:

Partidul Liberal nu va mai merge singur în alegeri. PL a decis să facă front comun cu trinomul PAS-PPDA-PLDM.

Decizia a fost luată în cadrul consiliul republican al partidului şi a fost una la limită, recunoaşte preşedintele formaţiunii, Dorin Chirtoacă.

"Au fost păreri şi pro şi contra. Avem un vot de 31 pentru, 16 împotrivă, 12 abţineri, din 59 de persoane care erau prezenţi", a declarat Dorin Chirtoacă, preşedintele Partidului Liberal.

În comunicatul de presă difuzat de PL se precizează că în cadrul noii coaliţii liberalii vor continua să promoveze unionismul, dar şi aderarea Republicii Moldova la blocul militar NATO.

Curios este faptul că până la această oră anunţul nu a fost comentat de Andrei Năstase şi Maia Sandu, care nu au răspuns nici la telefon.

În schimb, fostul liberal Valeriu Munteanu, care a părăsit PL motivând că formaţiunea nu-şi doreşte o alianţă cu trinomul PAS-PPDA-PLDM, a lăsat să se înţeleagă că partidul condus de Chirtoacă una spune şi alta face. 

Într-o postare făcută de o reţea de socializare, acesta a declarat că "există o discreptanţă astronomică între declaraţiile făcute în spaţiul public şi decizia de faţadă, prezentată cu stângăcie."

Absorbția PL de trinomul PAS-PPDA-PLDM a fost posibilă chiar dacă liberalii au criticat în repetate rânduri conducerea celor trei partide.

În 2015, de exemplu, liderul de atunci, Mihai Ghimpu declara că Victor şi Viorel Ţopa, despre care se spune că susţin din umbră partidul lui Năstase, sunt oligarhii care au devalizat Victoriabank.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu