Partidul Liberal va boicota referendumul de revocare a primarului suspendat Dorin Chirtoacă

Embed:

Partidul Liberal va boicota referendumul de revocare a primarului suspendat Dorin Chirtoacă. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a îndemnat cetăţenii să nu iasă la vot şi a cerut susţinerea partidelor politice cu viziuni europene în acest sens.

"Puterea stimaţi cetăţeni aparţine dumneavoastră. Noi trebuie să le dăm o replică serioasă şi să-i potolim. Să nu mergem la vot să votăm împotrivă fiindcă ei au nevoie ca acest referendum să fie validat. Avem şi un apel către partidele politice. Să boiciteze acest referendum şi să anunţe alegătorii şi simpatizanţii",a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Ca referendumul să fie validat este nevoie de prezenţa la urne a cel puţin o treime din numărul cetăţenilor cu drept de vot. Plebiscitul este programat pentru 19 noiembrie. Pentru organizarea acestuia, CEC a cerut Parlamentului aproape nouă milioane de lei. Dorin Chirtoacă este suspendat din funcție și se află în arest la domiciliu.

El este cercetat în cadrul unor dosare legate de corupție și trafic de influență şi pledează nevinovat. Dorin Chirtoacă este edil al municipiului Chişinău de nouă ani ,iar mandatul său expiră în 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu