Partidul Liberal din Moldova cere demisia lui Andrei Năstase din toate funcţiile pe care le deţine

Embed:

Partidul Liberal din Moldova cere demiterea lui Andrei Năstase din toate funcţiile pe care le deţine la Guvern şi anchetarea acestuia. Liberalii au criticat dur declaraţiile făcute ieri de ministrul de Interne în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune. Năstase a spus că nu vede o problemă în faptul că la şefia Centrului Naţional Anticorupţie a fost numit Ruslan Flocea, fost consilier al şefului statului, prorusul, Igor Dodon.

"- Chestia asta cu consilierul neconsilierul a cuiva, eu nu aş pune prea mult preţ pe ea, atâta timp cât cel care a fost numit acolo face faţă rigorilor acelei funcţii", a spus ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Aceste declaraţii i-au deranjat pe membrii Partidului Liberal, care prin intermediul unui comunicat de presă au condamnat cele spuse de ministrul de Interne. Liberalii sunt de părerea că Năstase a confirmat astfel faptul că acel concurs pentru funcţia de director CNA nu este altceva decât un aranjament cinic de împărţire a justiţiei, iar asta constituie un act de uzurpare a puterii de stat.

Ceea ce ascunde şi nu spune liderul PPDA este ca atât el, cât şi şeful statului, Igor Dodon, dar şi alţi reprezentanţi ai puterii, vor fi de neatins atât timp cat Flocea este director la CNA, mai scrie în comunicat. 

În context, liberalii au cerut demiterea lui Andrei Năstase din Guvern şi au subliniat necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate. Şi fostul preşedinte al Parlamentului, liberalul Mihai Ghimpu, a criticat dur declaraţiile lui Năstase. Potrivit acestuia,

Liderul PPDA ar fi în relaţii de cârdăşie cu Igor Dodon încă din anul 2015, când au devenit colegi de proteste. Ghimpu a mai declarat că atunci, cei doi au ieşit în stradă şi cereau alegeri anticipate pentru a preda Republica Moldova Rusiei. 
Andrei Năstase nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta aceste acuzaţii.


Lasă un comentariu