Partidul Liberal condamnă votul lui Andrei Năstase în favoarea revenirii Rusiei la APCE

Partidul Liberal condamnă votul acordat în favoarea Federației Ruse de către președintele delegației Parlamentului RM la APCE, Andrei Năstase, împreună cu Vlad Bătrîncea, cel care a rupt harta României Mari în Parlament.

Năstase si Batrîncea au votat pentru Rusia, în timp ce delegațiile Ucrainei și Georgiei, unde astăzi se luptă la propriu pentru independența celor două state, au părăsit sala în semn de protest. Mai mult decât atât, decizia Ucrainei de a-şi suspenda participarea la lucrările APCE și cea de rechemare a ambasadorului Ucrainei la Consiliul Europei denotă atitudinea tranșantă a Ucrainei.

Având în vedere aceste considerente, PL cere demisia lui Nastase din funcția de președinte al delegației Republicii Moldova la APCE, precum și din funcția de membru al Guvernului, deoarece aceste funcții presupun un angajament și decizii care să consolideze poziția regională și internațională a RM, și nu unele prin care să-i fie făcut un deserviciu. La fel, cerem excluderea ambilor din delegația RM la APCE și înlocuirea cu alți deputați.

Ceea au făcut Nastase cu Batrîncea, este lipsit de orice raționament logic, a provocat un grav prejudiciu de imagine a Republicii Moldova atât pe plan regional, internațional, dar și național, și se încadrează la trădarea intereselor Republicii Moldova, în condițiile în care Rusia are armata de ocupație pe teritoriul RM, întreține și susține regimul separatist de la Tiraspol, subminează Republica Moldova, inclusiv prin finanțarea ilegală a lui Dodon și a PSRM.

CITEȘTE ȘI: LISTA RUŞINII: Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în APCE

PUBLIKA.MD amintește că delegația Republicii Moldova în frunte cu Andrei Năstase a ajutat Moscova să-și recapete dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Pentru aceasta au votat deputatul PPDA Andrei Năstase și socialistul Vlad Batrîncea. 

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu despre votul PENTRU RUSIA al lui Andrei Năstase

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu