Partidul Liberal a început pregătirile pentru alegerea preşedintelui ţării

Embed:

Liderii Partidului Liberal s-au reunit astăzi pentru a discuta despre criteriile de selectare a candidatului PL la funcţia de preşedinte, precum şi despre calităţile pe care trebuie să le întrunească acesta.

Liderul liberal Mihai Ghimpu a refuzat să spună pe cine ar putea desemna partidul său în această funcţie. Dar a precizat că este puţin probabil ca el să fie printre cei care vor râvni fotoliul de şef de stat. 

"Nu am discutat nume concrete, a fost o discuţie preventivă, este prea devreme să stabileşti o tactică şi strategie, candidatul. Avem timp de ajuns, important este ca partidul trebuie să fie gata de aceste alegeri, astăzi este mai important ca niciodată continuitate parcursului european", a spus Mihai Ghimpu.

Liderul liberalilor a mai declarat că viitorul candidat, propus de PL, trebuie să fie integru şi capabil să asigure stabilitate politică şi creştere economică din ţară.  

Numele posibililor candidaţi pentru fotoliul de şef al statului vor fi discutate, iniţial, în cadrul organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii.

Ulterior, Consiliul Republican al PL va lua o decizie finală în acest sens. Conform hotărârii Curţii Constituţionale din 4 martie, preşedintele ţării urmează să fie ales direct de popor. Data scrutinului prezidenţial a fost stabilită de Parlament pentru 30 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu