Partidul Democrat din Moldova va face o evaluare a situației din municipiile Chișinău și Bălți

Embed:

Partidul Democrat din Moldova va face o evaluare a situației din municipiile Chișinău și Bălți, inclusiv bazată pe sondaje de opinie, pentru a vedea ce așteptări au locuitorii de la viitorii primari, iar ulterior va decide modul în care formațiunea va participa la probabilele alegeri locale anticipate. Subiectul a fost examinat în ședința de azi a formațiunii, în contextul demisiei edililor celor două municipii.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, a declarat în cadrul briefingului tradițional de după ședință, că în viziunea PDM este foarte important faptul că aceste două municipii din Republica Moldova scăpă de captivitatea haosului și corupției, iar oamenii sunt lăsați să-și aleagă primari care în sfârșit să facă treabă.

”Președintele PDM a cerut ca organizațiile partidului din cele două localități să vină, în termen de o săptămână, cu o analiză pe această temă. În funcție de rezultate, se va lua o decizie finală care va fi comunicată public”, a declarat Gamurari. 

Un alt subiect discutat astăzi a fost acordarea permiselor de conducere, în contextul în care au apărut diferite semnale că unele permise se dau fără ca șoferii să parcurgă toate etapele. Vitalie Gamurari a comunicat că, așa cum a anunțat președintele PDM la briefingul trecut, s-a cerut poliției o verificare atentă a acestui subiect și anularea tuturor permiselor acordate ilegal.

Ca urmare, colegii din Guvern au prezentat la ședința de astăzi modificările ce trebuie făcute pentru ca permisele de conducere obținute ilegal să fie anulate.

Aceste modificări se vor face în cel mai scurt timp, astfel încât Ministerul Afacerilor Interne să poată interveni de urgență în stoparea fenomenului respectiv, care afectează și siguranța în trafic.  

De asemenea, vor fi propuse o serie de modificări în legislație care vin să simplifice anumite proceduri. Astfel, urmează să fie exclusă necesitatea prezentării unor acte cum ar fi copia actului de identitate, documentul ce confirmă modificarea datelor personale, cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce – acte ce deja sunt în registrele informaționale de stat. Astfel, nu mai trebuie ca cetățeanul să umble la diverse instituții pentru a-și face dosarul de obținere a permisului și nu va mai pierde timp și bani pentru asemenea proceduri.

Purtătorul de cuvânt al PDM s-a expus și vizavi de o investigație de presă legată de acțiunile de caritate ale unei organizații. Vitalie Gamurari a spus că subiectul a fost discutat în contextul rezonanței pe care l-a avut în societate și s-a ajuns la concluzia că este necesar ca instituțiile abilitate să demareze o anchetă pentru a verifica informațiile apărute în presă.

”Oamenii trebuie să cunoască dacă informațiile apărute sunt reale ori au în spate alte interese ascunse. E important ca lucrurile să fie lămurite”, a punctat Gamurari, precizând că organele competente vor demara o anchetă pe faptele expuse în investigație

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu