Partidul Democrat din Moldova lansează o campanie naţională dedicată Zilelor Europei

Embed:

Partidul Democrat din Moldova lansează astăzi o nouă campanie naţională, dedicată Zilelor Europei.

Pe parcursul următoarelor două săptămâni, democraţii din toate raioanele ţării vor organiza dezbateri şi mese rotunde - pornind de la beneficiile pe care apropierea de Uniunea Europeană le are asupra nivelului de trai, dar şi spectacole şi târguri - pentru promovarea asemănărilor culturale care există.

“Europenii şi moldovenii au multe lucruri în comun”, spun democraţii, în promovarea calendarului de evenimente dedicate Zilelor Europei. Potrivit acestei agende, în perioada 11-25 mai sunt planificate mai multe acţiuni tematice, la care şi-au anunţat participarea reprezentaţi ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova, lideri în stat, preşedinţi de raioane şi aleşi locali, artişti autohtoni.

De asemenea, mai multe administraţii publice locale, primării şi consilii raionale, au anunţat organizarea unor zile ale uşilor deschise, pentru promovarea unui dialog transparent între aleşii locali democraţi şi cetăţeni.

Iar în raioane precum Cimişlia, Călăraşi, Criuleni, Edineţ, Leova, Orhei, Făleşti, Ungheni vor avea loc spectacole de anvergură, târguri, ateliere de joacă şi creaţie pentru copii, flash-mob-uri, concursuri de fotografii şi chiar o paradă a drapelelor statelor membre ale Uniunii Europene.  

Iniţiativa dedicată Zilelor Europei se înscrie într-un efort susţinut, prin care PDM a promovat şi s-a implicat pentru apropierea Republicii Moldova de standardele de viaţă ale statelor europene.

De exemplu, în 2013, sub sloganul “Respect pentru oamenii Moldovei”, PDM a colectat peste 420.000 de mesaje, pe care cetăţeni ai Republicii Moldova le-au adresat liderilor celor 28 de state UE.

Aceste mesaje au fost transmise de către delegaţia Republicii Moldova pe masa liderilor europeni, reuniţi cu ocazia Summit-ului de la Vilnius, unde a fost marcat un pas important în parcursul european al Republicii Moldova, prin parafarea Acordului de Asociere cu UE.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu