Partidul Democrat din Moldova a devenit membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni

Embed:

Partidul Democrat din Moldova a devenit membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni. Decizia a fost luată în aseară, la Budapesta, unde s-a desfăşurat cel de-al zecelea Congres al PSE. Membrii forului l-au reconfirmat în funcţia de preşedinte pe Serghei Stanişev, care se află la cârma formaţiunii din 2011.  

Liderul socialiştilor europeni, dar şi alţi fruntaşi ai formaţiunii au felicitat ţara noastră pentru succesul obţinut.

"Dorinţa celor din familia Social-Democraţilor este ca în Moldova să existe un partid puternic al Social-Democraţilor care să activeze pe baza valorilor şi principiilor europene şi să schimbe viaţa oamenilor spre bine, să creeze locuri de muncă", a declarat preşedintele PES, Serghei Stanişev.

"Cooperarea mai strânsă cu Vestul şi cu ţările mai experimentate vă va oferi anumite cunoştinţe, un transfer de informaţii şi se cunoştinţe. Pentru Slovacia, această colaborare a însemnat libertate de mişcare, călătorim nestingheriţi, nu avem nevoie de paşapoarte, avem monedă unica EURO, iar toate aceste avantaje sunt realizabile şi pentru Moldova", a declarat vicepreşedinte al PES, Katarina Nevedalova.

Prezent la eveniment, liderul PDM, Marian Lupu, a menţionat că acesta este nu doar un succes al democraţilor moldoveni, ci şi al întregii societăţi din Republica Moldova.

"Atunci când vorbim despre acest parteneriat, noi plecăm de la premisa intereselor Republicii Moldova. Reprezintă chezăşia pentru o dezvoltare a relaţiilor statutare dintre ţara noastră şi UE, fiindcă noi dorim, într-un viitor apropiat, să atingem nivelul de ţară-candidat şi în perspectivă medie sau puţin mai îndelungată de timp, să venim şi cu statutul de membru cu drepturi depline, să fim acceptaţi", a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu.

În cadrul celui de-al zecelea congres socialiştii europeni l-au reales în funcţia de preşedinte al PSE pe Serghei Stanişev. Acesta are 49 de ani şi a deţinut, în trecut, funcţia de premier al Bulgariei.

Contracandidatul său a fost spaniolul Enrique Barón Crespo, în vârstă de 71 de ani, care a fost preşedinte al Parlamentului European între anii 1989 şi 1992.

Din 2010 şi până în prezent, PDM a avut statut de membru observator al Partidului Socialiştilor Europeni. Iar în 2009, a devenit membru cu drepturi depline al Internaţionalei Socialiste

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu